x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Analistul Valentin Stan: De ce noi stăm închiși în case iar sezonierii pleacă în zonele roșii ?

Analistul Valentin Stan: De ce noi stăm închiși în case iar sezonierii pleacă în zonele roșii ?

11 Apr 2020   •   16:40
Analistul Valentin Stan: De ce noi stăm închiși în case iar sezonierii pleacă în zonele roșii ?
Sursa foto: valentin stan/antena3

Analistul Valentin Stan crede că permiterea de către autoritățile române a plecării muncitorilor sezonieri în Germania este o „bătaie de joc” la adresa naţiunii şi spune că riscul de infectare va atinge cote alarmante.

„Pe necesităţile economice ale altor ţări, acest guvern acceptă ca oameni să meargă în zonele roşii sezonieri iar apoi să se întoarcă acasă şi sa facem apoi ce ? Dincolo de bătaia de joc a unor derbedei faţă de această naţiune, de ce stăm noi închişi în case ?”, se întreabă analistul Valentin Stan.

El spune că, în acest context, autorităţile contruibuie la prăbuşirea economiei autohtone. Analistul a dat exemplu SUA, unde cei care nu au simptome ale bolii sunt timişi la serviciu.

„De ce ai regim de urgenţă, cu poliţie pe străzi, care mă verifică unde mă duc, când niște băieți asimptomatici se plimbă transfortalier, validaţi în baza unei ordonanţe, fără să intre în carantină, fac transfer posibil de coronavirus, în timp ce bucăți din ţară sunt izolate? Acest lucru contribuie din plin la prăbuşirea economică a ţării. În America, asimptomaticii merg la muncă, iar în România stau închiși în casă. Iar care ar putea reporni economia stau în casă, iar sezonierii se plimbă”, a mai spus Valentin Stan.

Mediafax

×
Subiecte în articol: valentin stan sezonieri inchisi in case