x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Brexit: Schimbări pe piața muncii din Regatul Unit

Brexit: Schimbări pe piața muncii din Regatul Unit

15 Dec 2020   •   15:33
Brexit: Schimbări pe piața muncii din Regatul Unit

Regatul Unit a realizat un sistem bazat pe puncte pentru piața muncii, după 1 ianuarie  2021, când va deveni efectivă ieșirea oficială a acestei țări din UE. Vestea bună este că nu există o limită superioară a persoanelor care solicită un job calificat. 

Condițiile minime pe care aceștia trebuie să le îndeplinească privesc o ofertă de lucru din partea unui angajator britanic, un salariu minim corespunzător calificării și cunoașterea limbii engleze la nivel mediu B1. Salariul minim anual este de 20.480 de  lire sterline. 

Cei mai căutați în Marea Britanie sunt lucrătorii din domeniul sănătății și îngrijirii. Cu toate astea, ei trebuie să îndeplinească aceleași criterii de admisibilitate dar procesul este mai rapid, iar taxele mai mici. 

Există și alte feluri de vize, în afara celor de muncă, cum este cazul celei denumite "talent global", pentru personalități internaționale. Acestea nu sunt obligate să aibă o ofertă de muncă, salariul minim sau limba engleză dacă nu vor rezidență permanentă. Viza este valabilă maximum 5 ani și se acordă persoanelor care lucrează în domeniile medicinei, științelor umaniste, ingineriei, cercetării ştiinţifice, informaticii, artei şi culturii.

 

×
Subiecte în articol: brexit piata muncii