x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Cum atrag marile companii angajații înapoi la birouri

Cum atrag marile companii angajații înapoi la birouri

06 Aug 2021   •   18:05
Cum atrag marile companii angajații înapoi la birouri

Mai multe companii mari vor să-și atragă angajați înapoi la birou prin oferirea de mese gratuite, scrie Bloomberg.

Este cazul băncii americane Goldman Sachs care oferă două mese pe zi și desert, respectiv micul dejun ș prânzul, pentru salariații din Marea Britanie și Hong Kong. Totodată, permite acestora să ia masa pe terasa de pe acoperișul clădirii din Londra, rezervat până acum doar clienților importanț și familiei regale. 

"Mâncarea joacă un rol important la birou şi companiile apelează la oferta lor de mâncare pentru a încerca să influenţeze comportamentul angajaţilor", spune Robin Mills, manager pentru Regatul Unit şi Irlanda la compania de catering Compass Group Plc.

Totodată, directorul filialei din Londra al grupului media Havas, Xavier Rees, spune că munca la birou aduce rezultate mai bune. 
"Poate că nu cinci zile pe săptămână, dar cu siguranţă mai frecvent decât deloc, fără a-i lipsi pe angajați de noile libertăţi descoperite în timpul izolării în care", explică acesta.

În acest sens, grupul Havas a investt în construirea unei bucătării și cafenele iar angajații pot face propuneri de meniuri. Aceștia vor beneficia de prânz gratuit în zilele de luni și vineri. 
"Am hotărât să acordăm importanță acelor facilităţi care fac atractivă munca la birou, iar mâncarea este o parte importantă. Este ceva nou, dar acest gen de lucruri au devenit şi mai importante acum, pe măsură ce începem să îi încurajăm pe oameni să revină la birou",a mai spus Xavier Rees.

Oferirea de mese gratuite este folosită astfel pentru atragerea salariaților la birouri dar și pentru modificarea modului de lucru. Opțiunile se extind și în intervalul orar 18.00-21.00 pentru aceia care nu vor să vină la birou toate cele cinci ziile lucrătoare, însă atunci când ajung stau mai multe ore. 

Alte companii au ales metode diferite. Revolut a implementat modul de lucru flexibil și a transformat spațiile de birouri din Londra în locuri de muncă colaborative. 

Microsoft a anunțat că unii salariația vor lucra doar de acasă iar Adobe a lăsat la alegerea angajaților dacă vor sau nu să vină la serviciu. 

 

×
Subiecte în articol: munca de acasa birouri