x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Cum îți găsești un loc de muncă

Cum îți găsești un loc de muncă

de Valentin Gros    |    02 Noi 2020   •   09:55
Cum îți găsești un loc de muncă

Ești în căutarea unui loc de muncă? Îl poți găsi prin câteva click-uri. Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) structurează și actualizează oferta de joburi, oferind celor interesați toate datele necesare.

 

Intri pe site-ul anofm.ro și la prima pagină, pui mouse-ul pe rubrica „Persoane fizice”, apoi cobori la subrubrica „Locuri de muncă vacante”. În acest moment ai acces la toate joburile centralizate de agenție.

Deja ai în față un motor de căutare, care te va ajuta să selectezi pozițiile care te interesează, cele potrivite calificării. Introduci cuvântul de căutare, de exemplu „șofer” (dar, atenție, fără diacritice, se pare că aplicația nu le asimilează). Acum ți s-au afișat toate ofertele pentru postul de șofer, cu număr de posturi și localitățile unde funcționează companiile care scot la bătaie o astfel de slujbă. Imediat sub motorul de căutare, o mică săgeată te poate duce la localitatea unde preferi să lucrezi, de exemplu, „Bistrița”. Și astfel ai ajuns pe pagina unde sunt listate pozițiile libere pentru postul de conducător auto în Bistrița.

Click pe ofertă și afli informațiile despre firmă (nume, CUI, eventual adresă, telefon, e-mail), cerințele jobului (nivel de experiență și de educație, timp de lucru pe zi), precum și termenul-limită până la care poți aplica. Acum poți lua legătura cu firma angajatoare pentru a începe negocierile.

 

22.000 de locuri de muncă vacante erau declarate de angajatori săptămâna trecută, la agențiile pentru ocuparea forței de muncă

 

Ce caută companiile

Cele mai multe joburi din evidențele ANOFM sunt oferite pentru: agent de securitate (1.110), muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (989), lucrător comercial (914), vânzător (788), muncitor necalificat în industria confecţiilor (714), muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli, zidărie (706), montator subansamble (664), manipulant mărfuri (615), confecţioner-asamblor articole din textile (560), muncitor necalificat la ambalarea produselor solide și semisolide (420).

 

×