x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Mai multe locuri de muncă decât doritori, la o bursă a locurilor de muncă din judeţul Prahova

Mai multe locuri de muncă decât doritori, la o bursă a locurilor de muncă din judeţul Prahova

15 Apr 2016   •   17:50
Mai multe locuri de muncă decât doritori, la o bursă a locurilor de muncă din judeţul Prahova
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Cea mai recentă bursă a locurilor de muncă organizată în judeţul Prahova a pus la dispoziţia şomerilor 945 de locuri de muncă în cele mai diverse domenii, de la confecţii până la medicină, însă numărul celor care au s-au prezentat pentru a discuta cu angajatorii a fost mai mic decât numărul joburilor.

Bursa locurilor de muncă organizată, joi, în cele mai mari două localităţi din judeţul Prahova, la Ploieşti şi la Câmpina, a pus la dispoziţia celor care nu au un loc de muncă sau vor să-şi schimbe actualul serviciu 945 de joburi, numărul locurilor de muncă fiind mai mare decât cel al candidaţilor.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) vineri, după finalizarea bursei locurilor de muncă, la evenimentul organizat simultan în cele două municipii din Prahova 76 de firme au venit să caute angajaţi pentru domenii precum medicină, comerţ, asigurări, construcţii, transporturi, fabricare maşini şi utilaje, alimentaţie publică sau turism.

Spre deosebire de alţi ani, când cele mai multe locuri de muncă erau destinate celor cu studii medii, anul acesta au mers la bursă firme care căutau să angajeze manageri, directori, ingineri în diverse domenii, graficieni, proiectanţi, medici sau programatori.

Numărul celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă a fost cu câteva zeci mai mic decât al joburilor: 870 de persoane au mers cu CV-urile la bursă pentru a-şi găsi un job. Iar dintre acestea doar câteva au reuşit să se angajeze pe loc şi mai puţin de jumătate au fost selectate în vederea efectuării unor demersuri ulterioare în vederea angajării.

Conform datelor furnizate de AJOFM Prahova, doar 15 dintre participanţii la bursă au fost angajaţi pe loc, pe posturi precum muncitor necalificat în domeniul petrolier, tâmplar, lăcătuş, ambalator, inginer proiectant, vânzător, consilier call-center, secretară în domeniul sanitar, operator maşini şi aparate electrice.

De asemenea, alte 312 persoane au fost selectate în vederea angajării.

Potrivit celei mai recente statistici date publicităţii de AJOFM Prahova, la începutul acestui an în acest judeţ erau înregistraţi peste 12.000 de şomeri, rata şomajului depăşind patru la sută.

Sursa: news.ro

×
Subiecte în articol: locuri de munca