x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii (P) Joburi care îți pot asigura independența financiară fără a avea experiență în câmpul muncii

(P) Joburi care îți pot asigura independența financiară fără a avea experiență în câmpul muncii

01 Apr 2021   •   14:14
(P) Joburi care îți pot asigura independența financiară fără a avea experiență în câmpul muncii

Găsirea unui loc de muncă este în sine o sarcină dificilă, dar, dacă adăugați lipsa de experiență, căutarea unui loc de muncă poate deveni o adevărată provocare. Dar nu vă alarmați, deoarece oportunitatea unui job care nu necesită experiență  este reală.

Deși este adevărat că multe companii caută profiluri cu experiență, există din ce în ce mai multe companii care pariază pe numeroasele beneficii ale angajării de personal foarte talentat și motivat, care, deși nu are experiență la locul de muncă, prezintă avantajul de a putea fi mai ușor modelat pe profilul companiei decât un angajat care vine deja cu un bagaj. Există multe avantaje ale angajării de personal neexperimentat pentru o companie și, ca antreprenori, este esențial să știți cum să profitați din plin de toate elementele pozitive ale oamenilor care nu au făcut încă primii pași în lumea muncii.

În momentul actual, cu această pandemie globală de COVID – 19, încă mult prea prezentă, piața muncii a cunoscut o serie de modificări menite să persiste pentru un timp îndelungat. Astfel, plaja joburilor ce nu necesită experiență, dar sunt bine plătite, s-a restrâns vizibil.

Joburi ce nu necesită experiență, dar care aduc încasări mari

 

Agent de vânzări

Vânzările încă reprezintă un sector care poate aduce încasări foarte mari. Oamenii mereu vor achiziționa atât produse cât și servicii, astfel că a te angaja într-un astfel de domeniu reprezintă cu siguranță o mare oportunitate. De cele mai multe ori, încasările lunare în vânzări depind de numărul de vânzări pe care le deține un agent și multe companii apelează la două strategii de bonificație: fie procent din vânzări, fie atingerea unui anumit prag de vânzări.

În vânzări, multe companii oferă bonusuri substanțiale agenților care sunt cei mai buni.

Agent imobiliar

Piața imobiliară din țara noastră este destul de versatilă și dinamică, iar succesul unui agent imobiliar depinde foarte mult de zona în care se hotărăște să practice această meserie. Agenții imobiliari cu cel mai mare succes sunt cei poziționați în marile orașe ale țării, precum București, Timișoara, Cluj.

Încasările unui agent imobiliar sunt sub formă de procent din vânzare. Procentul diferă foarte mult de la companie la companie. Tinerii care sunt la început de drum trebuie să știe că această meserie se învață atunci când lucrează într-o companie și au parte de training de specialitate. După ce au acumulat experiența necesară, vor putea lucra și pe cont propriu.

Agent de asigurări

Indiferent că vorbim despre asigurări de viață, asigurări de mașină, asigurări de locuință, acest domeniu va fi mereu productiv. Să fii agent de asigurări este un domeniu care nu necesită neapărat experiență, iar banii sunt asigurați. Agenții de asigurări primesc încasări în funcție de numărul de asigurări vândute, ceea ce înseamnă că este un venit dinamic, raportat direct cu volumul de muncă.

Model de videochat

Să fii model de videochat este un pariu sigur spre succes. Această meserie se bazează exclusiv pe conversații online, iar modelele sunt plătite pentru acele conversații în privat pe care le au. În cadrul unui studio de videochat Bucuresti, cel mai bun lucru este că plata se face pe minut și nu pe conversație.

Videochatul în București a explodat în această perioadă, deoarece studentele au avut nevoie de mai mulți bani ca urmare a faptului că multe cămine s-au închis. Astfel, oportunitățile sunt vaste, iar studiourile se întrec în oferte.

Indiferent de domeniul ales, nu lăsa lipsa de experiență să te descurajeze și alege un job menit să îți asigure o viață fără griji financiare și un job care să te reprezinte și la care să te duci mereu cu mult drag.

 

×