x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Raluca Turcan vrea creșterea salariului minim pe economie

Raluca Turcan vrea creșterea salariului minim pe economie

25 Aug 2021   •   16:43

Negocierile cu sindicatele și patronatele pentru creșterea salariului minim pe economie vor începe în luna septembrie, spune ministrul Muncii, Raluca Turcan. Ea spune că acesta este prea mic și trebuie să crească. 

"Eu o să vă spun câteva principii, ca să fie lucrurile foarte clare. Unu: cred că salariul minim trebuie să crească şi cred că este mic în România. Deci unu: trebuie să crească pentru că este mic şi 2.300 brut este puţin, în condiţiile în care avem şi un fenomen îngrijorător de muncă nedeclarată sau muncă subdeclarată, ceea ce face ca, de fapt, oamenii să fie privaţi şi în privinţa salariului pe care îl primesc în mână, şi în privinţa contribuţiilor la sistemul de pensii. De asemenea, această creştere a salariului minim trebuie făcută predictibil şi să nu conducă la o avalanşă de concedieri şi de pierderi de locuri de muncă", a spus demnitarul.

Totodată, de la începutul anulu au fost create 120.000 de locuri de muncă, majoritatea pe perioadă nedeterminată.

"În materie de majorări de pensii, nu vom intra în capcana nefericită pe care a întins-o PSD în decursul timpului şi anume de a face speculaţii la televizor despre creşterea pensiilor şi practica să dea rateuri. Majorările de pensii se vor face atunci când se ia decizia şi se anunţă. Este nedrept să facem speculaţii la televizor pe tema pensionarilor", a explicat ministrul.

×
Subiecte în articol: salariu minim raluca turcan