x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Record de aplicări pentru joburi pe o platformă de recrutare online

Record de aplicări pentru joburi pe o platformă de recrutare online

10 Aug 2020   •   12:47
Record de aplicări pentru joburi pe o platformă de recrutare online

Peste 1,3 milioane de aplicări pentru joburi au fost înregistrate pe platforma de recrutări online eJobs, în luna iulie, cu 50% mai multe faţă de aceeaşi perioadă din 2019. Aceste reprezintă un record istoric pentru site-ul de locuri de muncă.

"A crescut atât numărul mediu de aplicări pe candidat, cât şi numărul efectiv de candidaţi disponibili. Astfel, în iulie au fost 142.000 de candidaţi care şi-au căutat un job la noi pe platformă. Dintre aceştia, aproape 33.000 au fost candidaţi noi, care nu au avut până acum cont pe eJobs şi care, cel mai probabil, în ultimii ani nu au fost interesaţi de schimbarea jobului. Numărul de candidaţi noi este cu 20% mai mare decât în luna iunie", a declarat Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Posturile de vânzări a avut cele mai mari căutări, urmate de relaţii clienţi / call center, administrativ / logistică, back office, financiar / contabilitate şi internet / e-commerce.

Cele mai multe aplicări au venit din partea candidaţilor din Bucureşti, Cluj, Timiş, Braşov, Iaşi, Constanţa şi Prahova.

"La începutul verii am observat o schimbare extrem de interesantă în comportamentul candidaţilor, anume că vârsta primei angajări scade şi că devin din ce în ce mai activi cei foarte tineri, din segmentul de vârstă 18-24 de ani. Tendinţa nu doar continuă, ci se şi accentuează, iar în luna iulie, numărul de aplicări venite din partea acestor tineri este dublu faţă de numărul de aplicări corespunzătoare celor cu vârste cuprinse între 36-45 de ani şi foarte apropiat de categoria de candidaţi din segmentul 25-35 de ani, cei care au fost, dintotdeauna, fără excepţie, cei mai activi pe piaţa muncii", a prrecizat Badea.

 410.000 de aplicări au fost trimise de candidaţii 18-24 ani, iar 514.000 de aplicări au fost primite de la cei între 25 şi 35 de ani. 

Acestea spun foarte multe despre felul în care ultima jumătate de an a schimbat piaţa muncii şi despre cât de important a fost acest semnal de alarmă pentru cei tineri, care, până nu demult, tratau cu mare lejeritate tema primei angajări.

În luna iulie, au fost postate 27.000 de joburi pentru România şi străinătate. Cele mai multe (aproape 7.000) au fost în vânzări. Transport / distribuţie, administrativ / logistică, producţie, construcţii / instalaţii şi relaţii clienţi / call center au fost alte domenii care au avut, fiecare, între 3.000 şi 4.000 de poziţii deschise.

Peste 17.000 de locuri de muncă pentru Romania şi străinătate sunt disponibile pe www.ejobs.ro.

×
Subiecte în articol: ejobs locuri de munca