x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Românii spun că sunt mai productivi dacă muncesc de acasă (studiu)

Românii spun că sunt mai productivi dacă muncesc de acasă (studiu)

05 Oct 2011   •   08:13
Românii spun că sunt mai productivi dacă muncesc de acasă (studiu)

BestJobs.ro a chestionat recent 4384 de angajati si peste 100 de companii pentru a afla cat de productivi sunt angajatii care lucreaza de acasa. Potrivit studiului, 55% din peste 1300 de respondenti declara ca sunt mai productivi atunci cand presteaza o activitate din linistea caminului propriu. De asemenea, 59% dintre companii permit ocazional angajatilor sa lucreze fara sa se prezinte la locul de munca, iar 46% considera ca acestia sunt mai productivi decat cei care muncesc la birou.

Intrebati cate ore muncesc efectiv atunci cand lucreaza de acasa am aflat ca aproximativ 27% lucreaza opt ore sau mai mult, iar 23% intre patru si sase ore.

Productivitatea constituie efectul direct al reducerii nivelului de stres cauzat de factorii care intervin in atmosfera de birou. Pe de alta parte sunt sanse ca muncind de acasa sa apara numeroase intreruperi de la lucru. Printre cauzele care distrag cel mai des atentia de la munca regasim:

Reticenta unor angajatori fata de munca la domiciliu poate fi cauzata de controlul limitat asupra cantitatii si calitatii muncii prestate, dar si pentru ca nu orice job permite acest lucru. Cele mai vizate posturi pentru munca la domiciliu sunt cele din domeniul IT, Vanzari si Marketing.

Lucrul de acasa poate fi atat in avantajul angajatului, dar si in beneficiul companiei prin reducerea cheltuielilor. Pe langa eliminarea unor probleme, precum cea legata de transport, prestarea serviciilor de acasa permite si un management mai eficient al timpului de munca, dar si al celui personal.

Sondajele au fost efectuate la nivel national pe pagina de candidati BestJobs. Acestea fac parte dintr-o serie de sondaje ce masoara opinia utilizatorilor intr-o varietate de subiecte legate de locul de munca, economie si cariera. Aceste sondaje nu sunt stiintifice si reflecta doar opiniile utilizatorilor.

×