x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Sfaturi utile pentru angajatori ca să sporească productivitatea în cadrul firmei

Sfaturi utile pentru angajatori ca să sporească productivitatea în cadrul firmei

23 Mar 2021   •   18:36
Sfaturi utile pentru angajatori ca să sporească productivitatea în cadrul firmei

Angajatorii trebuie să știe că există anumite metode prin intermediul cărora angajații dau cel mai bun randament și, implicit, productivitatea în cadrul companiei crește. Iar ca salariații să aibă parte de cele mai bune condiții, dar și de beneficii, atunci când își desfășoară activitatea, ei trebuie motivați corespunzător, iar acest aspect implică anumite investiții de business. Iată câteva sfaturi utile pentru angajatorii care vor să își dezvolte afacerea. 

Abonamente, vouchere și decontarea transportului

Ca să atragă angajați competenți, care să aducă plus valoare în cadrul companiei, sau să îi păstreze pe cei actuali, angajatorii trebuie să le ofere anumite beneficii. De exemplu, aceștia le pot oferi vouchere de vacanță, abonamente la săli de sport, pentru ca aceștia să se mențină sănătoși și să aibă mereu o stare de spirit bună sau asigurări medicale la clinici private. În plus, se recomandă și decontarea transportului, fie că salariații folosesc mijloacele de transport în comun sau se deplasează la muncă cu mașina personală.

Bonusuri și interes față de angajați

Mai ales în această perioadă, când multe businessuri au dispărut, iar altele sunt aproape de colapsul financiar, un criteriu crucial pe care trebuie să îl ia angajatorii în calcul este atitudinea lor față de salariați. Drept urmare, aceștia trebuie să se intereseze constant de fiecare angajat în parte și să le ofere sprijinul lor, atât pe plan profesional, dar și pe plan personal. În consecință, se impune o sedinta online, care să se desfășoare săptămânal, pentru a afla informații despre dispoziția personalului. De asemenea, ca să îi ajute să depășească impasurile financiare, angajații trebuie motivați cu beneficii extrasalariale, precum un card de bonuri, adică versiunea modernă a tichetelor de masă. Practic, la nivel economic, este un context win-win, pentru că atât angajatorii, cât și angajații vor ieși pe plus. Primii vor avea parte de avantaje fiscale, iar cei din urmă vor beneficia de o masă gratuită pe parcursul zilelor lucrătoare.

Fericirea angajatului primează

O altă soluție de a mări productivitatea este să le oferi angajaților un program flexibil de muncă, dar și zile libere, pentru că stresul acumulat de-a lungul timpului, mai ales în ultimele luni, poate avea un impact negativ asupra randamentului. De aceea, antreprenorii pot oferi acest beneficiu, adică mai multe zile de concediu de odihnă, ca personalul să își recapete forțele și să muncească cu plăcere. În plus, se poate încuraja desfășurarea activității din confortul propriului cămin, pentru a spori productivitatea.

Crearea facilităților la locul de muncă

Angajatorii trebuie să creeze un mediu de lucru plăcut, relaxant și sigur, dacă își doresc productivitate la cel mai înalt nivel. Mai precis, acolo unde spațiul permite, e recomandat ca personalul să aibă la dispoziție o cameră special amenajată pentru a se destinde. În acea încăpere, aceștia pot să citească, să asculte muzice, să practice un anumit sport sau pur și simplu să socializeze unii cu ceilalți, ca să își ia gândul de la muncă. În felul acesta, se va consolida munca în echipă. În plus, oamenii de afaceri își pot motiva angajații cu anumite cursuri de specializare, drept urmare să investească în dezvoltarea profesională, care va da roade pe termen lung. Un salariat mai bine pregătit va duce la bun sfârșit o sarcină într-un timp mult mai scurt, iar firma va beneficia de pe urma acestui lucru. Pentru că un angajat care se va simți apreciat, cu siguranță, nu își va dori să facă o schimbare în cariera lui profesională.

 

Angajați competenți și dedicați sunt foarte greu de găsit, mai ales în zilele actuale. De aceea, ca să îi atragă în cadrul companiei lor sau să îi păstreze pe cei actuali, antreprenorii trebuie să ia o serie de măsuri de care să beneficieze salariații. Aceștia au nevoie de înțelegere, sprijin emoțional și financiar, dar și de zile în plus de concediu, un program flexibil, beneficii extrasalariale, pentru a se simți apreciați. În felul acesta, productivitatea lor va crește și toți cei implicați vor fi mulțumiți.

Surso foto: unsplash.com

 

×