x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Violeta Alexandru: Guvernului îi va fi greu să plătească șomajul tehnic dacă revenim la starea de urgență

Violeta Alexandru: Guvernului îi va fi greu să plătească șomajul tehnic dacă revenim la starea de urgență

10 Iul 2020   •   15:46
Violeta Alexandru: Guvernului îi va fi greu să plătească șomajul tehnic dacă revenim la starea de urgență

În cazul în care România ar reveni la starea de urgenţă, guvernului îi va fi greu să plătească şomajul tehnic, conform declarațiilor ministrului Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru.

"Dacă se întâmplă, o să găsim soluţii. Toate aceste contribuţii la buget înseamnă contribuţii ale noastre, ale tuturor celor care muncim. A nu mai munci înseamnă mai puţine contribuţii, mai puţine resurse pentru plata serviciilor publice, a beneficiilor şi a drepturilor oamenilor", a spus demnitarul.

Peste 100.000 de persoane se află în şomaj tehnic, potrivit afirmațiilor ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru. Ea a precizat că măsurile de susţinere a persoanelor afectate de pandemia de coronavirus nu vor fi întrerupte.

"Diferenţa dintre acest guvern şi guvernul anterior este că noi avem rezultate şi avem rezultate într-o perioadă cu totul excepţională, pentru care nimeni nu te-a pregătit să o gestionezi, dar pe care apreciez că am gestionat-o cât mai bine cu putinţă", a spus ministrul.

×