x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Un nou director general Airbus până la sfârșitul anului

Un nou director general Airbus până la sfârșitul anului

28 Sep 2018   •   15:52
Un nou director general Airbus până la sfârșitul anului
Sursa foto: JB-Accariez

Grupul aeronautic european Airbus se grăbeşte să-l numească pe Guillaume Faury, preşedintele diviziei de avioane comerciale, în funcţia de director general, după ce a accelerat căutarea unui succesor pentru actualul şef, Tom Enders, al cărui mandat nu va mai fi reînnoit în 2019, au declarat, pentru Reuters, surse din apropierea acestui dosar. 

Consiliul de Administraţie ar putea anunţa o decizie în următoarele săptămâni, înaintea termenului stabilit anterior, decembrie 2018, deoarece Airbus se confruntă cu presiuni în urma întârzierii livrării unor componente şi a dosarului de corupţie, susţin sursele. 

Faury, în vârstă de 50 de ani, a fost numit în decembrie 2017 preşedinte al diviziei de avioane comerciale, după ce Fabrice Bregier a fost de acord să demisioneze, deoarece a pierdut bătălia pentru putere cu actualul director general, Tom Enders. 

Principalul candidat extern, directorul general al companiei Thales, Patrice Caine, nu este dispus să-şi părăsească actualul loc de muncă, dar ar putea lua o astfel de decizie dacă va fi solicitat de Guvernul francez, adaugă sursele. 

Acestea cred că nu ar fi exclus ca, până la sfârşitul anului, Faury să fie numit director general al Airbus, urmând ca transferul să se realizeze la Adunarea Generală a Acţionarilor din mai 2019. 

Germanul Tom Enders, în vârstă de 59 de ani, a informat oficial Consiliul de Administraţie că nu va încerca să obţină un nou mandat de director general la finalul actualului mandat ce se va încheia la Adunarea Generală Anuală a Acţionarilor din 2019. 

Grupul european este investigat de Parchetul din Franţa şi Oficiul pentru Fraudă din Marea Britanie pentru unele nereguli în tranzacţiile sale. De asemenea, Airbus este vizat de alte două anchete, în Austria şi Germania, în legătură cu vânzarea de avioane de vânătoare Eurofighter. 

Airbus este lider european în furnizarea aeronavelor de tip petrolier, de luptă şi de transport şi a avioanelor dedicate misiunilor, precum şi numărul unu în Europa în ceea ce priveşte programul spaţial şi a doua cea mai mare companie din lume cu misiuni în spaţiu. 

Recent, Airbus Helicopters a inaugurat noua fabrică din România, o investiţie de 52 de milioane de euro, unde va fi produs elicopterul cu două motoare H215, primul aparat fiind aşteptat să iasă de pe linia finală de asamblare în 2018.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: airbus director general guillaume faury