x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astăzi e ziua ta...": Cezara Dafinescu

"Astăzi e ziua ta...": Cezara Dafinescu

de Ramona Vintila    |    04 Aug 2007   •   00:00
"Astăzi e ziua ta...": Cezara Dafinescu
Sursa foto: Victor Stroe/

După ce a terminat a doua telenovelă in care a jucat, "Vocea inimii", Cezara Dafinescu este intr-o formă profesională de zile mari, mai iubită de public ca niciodată şi totuşi...

După ce a terminat a doua telenovelă in care a jucat, "Vocea inimii", Cezara Dafinescu este intr-o formă profesională de zile mari, mai iubită de public ca niciodată şi totuşi...

"Vine o vreme cănd faptul că mai adaugi un an in colanul vremii nu mai este chiar o bucurie. Iar dacă ziua ta de naştere o petreci singură cu un pahar de şampanie şi cu găndul la cei dragi care te-au părăsit şi poate te privesc cu lacrimi in ochi din alte sfere, este, pot spune, chiar trist. Intotdeauna in momentele grele ale vieţii mele imi reveneau in minte nişte versuri invăţate in şcoală şi poate atunci prea puţin inţelese: «O luptă-i viaţa, deci te luptă». Să fie oare adevărat că am fost o luptătoare?!... Nu ştiu. Parcă am cam obosit.

Nu am simţit niciodată că timpul trece pentru că intotdeauna am fost inconjurată de oameni dragi. Intotdeauna spectatorii m-au iubit. Am muncit şi zilele au trecut pe nesimţite. Afară de asta, mereu am fost de părere că fiecare vărstă işi are frumuseţea ei şi dacă nu te cramponezi să fii mereu de 20 de ani, atunci cănd deschizi ochii şi ajungi la 30 iţi dai seama că viaţa este parcă mai frumoasă. Cănd ajungi la 40, mai adaugi ceva la tot ce ţi s-a intămplat şi in tot ce trăieşti. Cănd ajungi la 50, ar trebui să fie şi mai minunat. Nu trebuie să te cramponezi de vărstă. Oricănd este o experienţă nouă dacă ştii să-ţi tră-ieşti toate clipele frumos, dacă ştii să dai iubire atunci cu siguranţă vei primi.

Cu timpul am devenit mai inţeleaptă, pun mai mult preţ pe valorile reale, adică pe sănătate, prietenie, pe oamenii din jurul meu, pe muncă. Apreciez mai puţin superficialităţile, o rochie, un pantof, o maşină. Imi dau seama că sunt lucruri mult mai importante in viaţă. Mă consider o norocoasă. Acum cănd m-au incercat nişte supărări, mi-am dat seama că pănă acum patru ani am fost o femeie foarte fericită. Am avut o familie minunată, am muncit, am jucat roluri foarte frumoase. Nu a trebuit să fac nici un compromis şi nici un sacrificiu pentru teatru. Atunci cănd am terminat facultatea, contrar obiceiului, m-am măritat. Am avut familia mea. Mi-am dus viaţa de femeie fără să fac vreun sacrificiu. De la inceput am fost in Teatrul Naţional, am fost distribuită in piese minunate, am jucat alături de colegi minunaţi. Abia acum imi dau seama ce fericită am fost. Abia cănd pierzi tot ce ai avut iţi dai seama ce noroc ai avut.

Sunt sentimentală, romantică, sensibilă. Mă atinge orice răutate, sunt foarte vulnerabilă. Nu regret că sunt aşa. Poate că sunt mai puţin suportabilă acum, fiind foarte sensibilă. Nu m-am găndit ce cadouri aş vrea să primesc astăzi. Aş fi vrut să-i am alături pe cei dragi."

Alte timpuri

"Cred că m-aş simţi mai bine in timpul domniţelor şi al cavalerilor pentru că mi-ar plăcea să trăiesc intr-un castel şi mi-ar plăcea ca oamenii din jurul meu să fie educaţi"

Cezara Dafinescu,actriţă

×
Subiecte în articol: calendar cănd