x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Mihai Gâdea

Astăzi e ziua ta: Mihai Gâdea

09 Ian 2011   •   15:13
Astăzi e ziua ta: Mihai Gâdea
145814-mihai-gadea.jpgSoţ, tată, director general al Antenei 3, deţinătorul premiului APTR 2010 pentru cea mai bună emisiune de investigaţie politică, cel mai bun realizator de talk-show din România, desemnat anul trecut de TV Mania, un jurnalist aparte, un om la fel... Mihai Gâdea împlineşte astăzi 34 de ani. La mulţi ani!

"Iubesc foarte mult România şi oamenii din ea"
"Trăiesc cu foarte mare intensitate, pasiune, într-o viteză greu imaginabilă pentru mine acum câţiva ani, dar foarte mulţumit că trăiesc nişte vremuri într-atât de interesante.

Mă trezesc destul de devreme, se întâmplă uneori să mă trezesc când pleacă fetiţa mea la şcoală, pe la 7:30-8:00, după care plec la birou. Pot fi zile foarte agitate, în care se întâmplă foarte multe lucruri, foarte multe evenimente. Împreună cu echipa de la ştiri încercăm să luăm cele mai bune decizii, să vedem ce este cel mai bine de făcut în ziua respectivă pentru Antena 3 şi pentru Observator. În mod evident, mă ocup să văd ce fac seara la emisiune şi încerc în fiecare zi să-mi rezerv o oră sau o oră şi jumătate, când mănânc seara, să mă întâlnesc cu familia şi cu prietenii, unii dintre ei fiindu-mi şi colegi, lucru care mă încarcă pentru ultima parte a zilei, care uneori e cea mai grea – emisiunea.

Mi-aduc aminte acum de un telefon primit de la mama mea, care locuieşte la Madrid. M-a sunat şi mi-a spus nişte cuvinte foarte frumoase, după o emisiune foarte complicată pe care o avusesem în seara respectivă. A fost un moment emoţionat pentru mine, pe care nu pot să-l descriu, poate şi pentru că n-ar fi înţeles decât de cei care l-au trăit. Sunt foarte multe momente frumoase pe care le-am trăit şi le trăiesc şi sunt recunoscător celor din jurul meu pentru că mi le oferă.

Mi-aş dori să schimb foarte multe lucruri, însă încerc să fiu rezonabil. Primul lucru pe care încerc să-l schimb în fiecare zi, dacă se poate, sunt eu. Sunt lucruri pe care vreau să le fac mai bine, în permanenţă am aşteptări mai mari de la mine, poate că de acolo trebuie început. Sigur că mi-aş dori să se schimbe nivelul de dialog public, subiectele pe care le abordăm în fiecare zi, dar pentru asta trebuie să se schimbe realităţile, pentru că subiectele nu sunt decât o umbră a realităţilor cu care ne confruntăm. Mi-aş dori foarte mult ca România să fie o ţară în care să-i vedem mai des pe oamenii civilizaţi, pe oamenii care au lucruri de spus, pentru că reprezintă ceva pentru societate, şi sigur că mi-aş dori să văd din ce în ce mai puţin trivialismul ăsta, nivelul extrem de scăzut din dialogul public. Sunt lucruri care, sincer, aproape că m-au adus la un nivel de exasperare.

Iubesc foarte mult România şi oamenii din ea. Nu cred că ţara are vreo vină şi nu cred că foarte mulţi oameni din ţara asta au vreo vină. Pe principiul proverbului românesc «Cum îţi aşterni, aşa dormi», poate că este o serie de oameni cărora li se datorează nivelul la care suntem. Luată individual, ca posibilităţi, România mi-a oferit totul, motiv pentru care şi eu încerc să ofer tot ce pot, tot ce ştiu acelora care decid să urmărească ceea ce fac eu.

Vreau să mulţumesc tuturor celor care, în toţi aceşti 34 de ani, au fost alături de mine, vreau să le mulţumesc părinţilor mei, familiei mele care mă sprijină şi mă iubeşte, în ciuda faptului că sunt destul de mult plecat de acasă, soţiei şi fetiţei mele, echipei cu care lucrez, sunt convins că este cea mai bună echipă de ştiri din România. De asemenea, vreau să mulţumesc trustului Intact, pentru care lucrez de şase ani şi jumătate. Dacă spuneam că ţara mi-a oferit totul, trustul Intact mi-a oferit tot ceea ce speram vreodată că aş putea face mai bun. Dacă la moment aniversar te bucuri că timpul a trecut şi ai reuşit să faci nişte lucruri, nu am cum să nu mă gândesc la cei care au făcut toate aceste lucruri posibile. Chiar dacă i-am desemnat sau nu în înşiruirea de mai sus, şi ei ştiu că am motive să le mulţumesc, le mul­ţumesc."

×
Subiecte în articol: mihai gâdea