x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Horia Mihail

Omul zilei: Horia Mihail

14 Apr 2011   •   18:27
Omul zilei: Horia Mihail
161223-img-9568.jpgPianistul Horia Mihail, solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio va susţine astăzi, la Sala Radio, de la ora 19:00, un recital care face parte din turneul "Pianul călător", început la 1 aprilie.

Următoarele oraşe în care artistul va concerta sunt Hunedoara – 17 aprilie, Deva – 18 aprilie, Alba Iulia – 19 aprilie, Dumbrăveni – 20 aprilie şi Mediaş – 21 aprilie. Turneul cuprinde recitaluri în 12 oraşe din România şi marchează împlinirea a 200 de ani de la naşterea lui Franz Liszt.

Urmând exemplul compozitorului maghiar care, între anii 1846 şi 1847, susţinea concerte în Ţările Române pe un pian Erard care-l însoţea peste tot, în cinci din cele 12 oraşe  pianistul va avea alături un pian călător.

La sfârşitul turneului, în data de 21 aprilie, pianul de concert va ajunge la Mediaş, unde va fi predat autorităţilor locale în cadrul unei ceremonii, urmată de ultimul recital al turneului. Instrumentul va fi dat  în folosinţă comunităţii locale a oraşului Mediaş de către Societatea Română de Radiodifuziune.

Turneul "Pianul călător – pe urmele lui Franz Liszt" nu este o acţiune singulară, el urmează să fie reluat şi în anii următori. Pentru acest turneu-premieră şi pentru acest gen de emoţie pe care ni-l oferă, Jurnalul Naţional îl declară pe Horia Mihail "Omul Zilei".

×