x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Judecătorii decid în zadar

Judecătorii decid în zadar

16 Dec 2010   •   20:53
Judecătorii decid în zadar
Sursa foto: Karina Knapek/Jurnalul Naţional

„Am cumpărat în anul 2005 un teren intravilan liber de construcţii, prin act autentic, încheiat la notar şi înscris în cartea funciară din Galaţi. După numai o zi, la mine acasă a venit un tip care ţipa şi urla de mama focului că te­re­nul este al lui şi că, dacă voi îndrăzni vreodată să calc pe acolo, îmi va face tot felul de lucruri, care mai de care mai rele. Într-adevăr, tipul avea un contract de vânzare-cumpărare, dar pe lângă faptul că persoana de la care l-am cumpărat eu nu avea nici o treabă cu cea de la care a cum­părat dânsul. Pe lângă acest aspect, numărul poştal nu corespundea.

Iniţial am crezut că ar fi o neînţelegere, dar am făcut mici cercetări şi am ajuns la concluzia că e vorba despre acelaşi teren şi am introdus acţiune în instanţă ca să se lămurească situaţia. După o lună am văzut că tipul s-a apucat de construit pe terenul în cauză, şi nu orice, că după groapa pe care o făcea pentru fundaţie părea să se contruiască ceva foarte mare. Ulterior am aflat că tipul este Marius Cristian Nichitici, un om cu foarte mare influenţă în Galaţi. Pentru că mă ameninţase în fel şi chip, de frică nu am zis nimic. În schimb am mers la Primărie şi la Inspectoratul în construcţii ca să anunţ situaţia, dar după «n» drumuri fără nici o rezolvare m-am lăsat păgubaşă şi am apelat la instanţă. De data aceasta cu două acţiuni, şi anume: una pentru sistarea lucră­ri­lor şi alta pentru anularea auto­ri­za­ţiei de construcţie. Nici după ce au rămas definitive şi irevocabile în fa­voa­rea mea, aceste hotărâri nu au fost luate în seamă. Am fost şi la exe­cutor judecătoresc, care a întocmit un proces- verbal, dar tot degeaba. Ei lucrau în draci şi nimeni nu îi de­ranja. În instanţă am mai câştigat un proces privind demolarea construcţiei, dar primarul ori nu ştie să citească, ori se face că nu înţelege conţinutul ei, pentru că s-a dispus ca demolarea să se facă de mine sau de primar pe cheltuiala Primăriei.

Ţin să menţionez că de la Primărie am o adresă în care mi se comunică faptul că numărul poştal la care s-a construit nu există în nomenclatorul primăriei şi adresa de la Oficiul Cadastral şi Publicitate Imobiliară în care este menţionat foarte clar că în baza lor de date figurez eu ca proprietar la numărul respectiv. Printr-o altă acţiune în justiţie l-am ob­li­gat pe primar să-mi emită auto­rizaţia de demolare, dar el s-a făcut din nou că plouă. Dacă am văzut că nu vrea să-şi facă treaba am cerut Primăriei Galaţi despăgubiri pentru fiecare zi de întârziere şi, numai după ce i-am făcut să-mi plătească 400 de milioane de lei, mi-au emis autorizaţia de demolare.

De atunci au trecut aproape doi ani şi tot nu sunt în situaţia în care aş putea să demolez construcţia, pentru că tipul cu care mă judec a făcut contestaţie şi cu ajutorul instanţei văd că reuşeşte să o prelungească la nes­fârşit. Din verificările pe care le-am făcut am înţeles un singur lu­cru. Autorii mei, adică cei de la care am cumpărat terenul, şi cu autorii lui s-au judecat între anii 2000 şi 2001 pentru aceeaşi cauză, dosar ce s-a încheiat în favoarea autorilor mei. Am depus acea hotărâre în dosarele mele, dar nu-mi pare să aibă nici un efect. Cum este posibil ca o dată ce s-au judecat pentru acelaşi lucru, s-a dat o hotărâre definitivă şi irevocabilă, terenul e tot acolo, nu s-a modificat nimic, eu să mă judec din nou? Tot ce am spus pot dovedi cu documente. Am scris şi la Ministerul Administraţiei şi Internelor, dar n-am primit nici un răspuns. Mi-e frică de cum s-ar putea termina toate acestea şi de aceea apelez la ajutorul presei.  

Claudia Kawaguchi, Galaţi”

×
Subiecte în articol: lupta cu sistemul