x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Paranormal Forme geometrice sacre

Forme geometrice sacre

de Romulus Popescu    |    19 Noi 2010   •   18:00
Forme geometrice sacre
Sursa foto: /Thinkstock

Sănătatea fizicului este oglinda sănătăţii sufletului. Acţiunile, vorbele şi gândurile noastre se adună în desaga spiritului. Trebuie să avem grijă cu ce o umplem, căci o purtăm cu noi, mai departe, în nemurirea lui. Cu bunele şi relele strânse în karmă batem la uşa viitoarei vieţi, iar de ceea ce am adunat până acum depinde fericirea din această viaţă. Când mergem să ne tratăm suferinţele, mai întâi ar trebui să ne facem o radiografie a sufletului. Apoi, căutăm să regăsim sănătatea. Pentru nelinişte putem lua câte o pastilă de Bach sau Vivaldi, de exemplu. Pentru ocolirea evenimentelor periculoase, consumăm mai multe „tablete de maro”.

Pentru a avea o protecţie deosebită, consumăm câte un cerc. Să nu uităm nici mirosurile aromatice pentru găsirea echilibrului în viaţă. Acelora care urăsc, şi sunt în număr copleşitor, le sunt indicate tratamentele cu iubire. Vibraţiile afecţiunilor noastre le putem stinge cu vibraţiile benefice ale sunetelor, culorilor, formelor geome­trice, parfumurilor... Şi să nu ne speriem când ne gândim la moarte. Iisus spunea: „Dacă nu muriţi, nu veţi trăi”. Este vorba despre moartea fizicului şi trăirea eternă a spiritului. Să nu ne identificăm doar cu corpul fizic. Acesta este legat de lumile inferioare. Spi­ritul înalt este cel care ne leagă de acele lumi superioare.

Galileo Galilei spunea că „natura este scrisă în limbaj matematic”. Formele geometrice de bază sunt simboluri cu ajutorul cărora se poate reduce totul la esenţă. Imaginea existenţei se poate reduce la elementele esenţiale care pot fi reprezentate prin forme geometrice simple. Înţelegerea esenţei vieţii risipeşte pâcla aşternută pe cunoaşterea adevăratei existenţe.

Fiecare formă geometrică are vibraţia ei specifică, aceasta punându-şi amprenta, într-o anumită măsură, pe mediul înconjurător, influenţându-l. Aceste forme geometrice au fost asociate unor simboluri.

Triunghiul are proprietatea de a amplifica energia a orice se află în interiorul său. Este reprezentarea în plan a piramidei privite din lateral. Triunghiul aşezat cu vârful în sus reprezintă masculinul, iar cel cu vârful în jos femininul. Primul produce o creştere energetică, iar al doilea o scădere a câmpului energetic. Un om echilibrat este reprezentat printr-un triunghi echilateral aşezat pe bază. El mai reprezintă trinitatea: acţiunea, reacţiunea şi neutralitatea; Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt, în creştinism; fizicul, sufletul şi spiritul...

Pătratul are o formă stabilizatoare. El reprezintă Pământul, solidul, durabilul, integritatea şi totalitatea existenţei materiale. Baza piramidei, care se află pe pământ, este pătrată. Această formă înglobează cele patru puncte cardinale şi cele patru anotimpuri, fiind reprezentativă pentru cele patru elemente de bază: pământ, apă, aer, foc. Pătratul este static, dar dă naştere ritmului. În el sunt incluse şi instinctele primare ce aparţin vieţii pământene.

Cercul este simbolul Universului, al totului, văzut şi nevăzut, al nimicului, al vidului. Redus la un punct, el reprezintă Fiinţa Supremă, iar punctul prin expansiune dă naştere cercului. El simbolizează echilibrul, centrul său fiind la o distanţă egală faţă de orice punct de pe circumferinţă. Este o formă geometrică reprezentativă pentru verbul „a fi”, prin naştere, creştere, tranziţie şi renaştere. Este esenţa existenţei, sursa a orice există, reprezentând Divinitatea care conferă protecţie. Meditaţia făcută stând într-un cerc sau aceea făcută prin concentrare pe imaginea cercului ajută la îndeplinirea dorinţelor.

Pătratul pământesc se transformă în cercul ceresc. Pătratul, cu cele patru puncte cardinale ale existenţei materiale, se transformă în cercul fără dimensiuni al existenţei din afara spaţiului şi timpului, din eternitate. Ierusalimul pământesc reprezentat introdus într-un cerc devine ceresc.

Rombul este simbolul creaţiei. Concentrarea pe imaginea rombului favorizează eliminarea blocajelor care împiedică procrearea. Vârfurile rombului reprezintă extremităţile crucii, acesta fiind asimilat cu o cruce. Crucea este un generator de energie care aliniază şi echilibrează energia corpului. Acest semn influenţează toate elementele de bază.

Steaua cu cinci colţuri aşezată cu vârful în sus are ca efect fortificarea corpului, ea reprezentând omul perfect. Este simbolul aspiraţiei înalte, a creşterii spi­rituale. Reprezintă forţa, mobilitatea, adaptabilitatea. Steaua aşezată cu vârful în jos este folosită în vrăjitorie. Dacă vârful este sus, el reprezintă capul şi relaţia cu Divinitatea, lumina, iar celelate patru vârfuri reprezintă membrele. Cele de jos semnifică relaţia cu Pământul, iar celelalte membre superioare deschise ce îmbrăţişează voia Divinităţii. Vârfurile se mai identi­fică şi cu virtuţile lui Hristos: adevărul, înţelepciunea, dreptatea, bunătatea şi, în primul rând, iubirea. Adevărul vine din spirit, înţelepciunea din intelect, dreptatea se câştigă prin voinţă, bunătatea izvorăşte din suflet.

Steaua cu şase colţuri este cunoscută şi sub numele de Pecetea lui Solomon. Ea reprezintă esenţa creaţiei, radiind echilibrare, oferind protecţie şi realizând conexiunea dintre sentimental şi mental. Acest semn are un efect foarte puternic în vindecări. Steaua este formată din două triunghiuri, unul aşezat cu vârful în sus, iar celălalt cu vârful în jos. Primul reprezintă bărbatul, focul, Cerul, iar al doilea reprezintă femeia, apa, Pământul, cele două unite îmbinând polaritatea perfectă a energiilor. Frecvenţa generată de acest semn este în rezonanţă cu frumosul, norocul, sănătatea, iubirea. Imaginea stelei este recomandată pentru meditaţii.

Steaua cu şapte colţuri are darul de a alinia funcţionarea energiilor prin chakre. Concentrarea pe imaginea ei ajută în alungarea afecţiunilor.

Aceste figuri geometrice fac parte din geometria sacră. Filosofiile asiatice creează combinaţii grafice în culori, cu figurile geometrice de bază, adevărate opere de artă. Astfel de imagini sunt cunoscute sub numele de Simboluri Tibetane, Yantre, Mandale. Ce sunt acestea? La ce servesc ele?

De exemplu, Mandala este o reprezentare simbolică a Universului vizibil şi invizibil. Este un instrument de accesare a unui anumit nivel de cunoaştere, pentru realizarea creşterii spirituale, pentru a ajunge la revelaţia Adevărului Existenţei, cu legile sale de guvernare. Este, de obicei, un desen simetric, complex, construit în jurul unui punct central şi delimitat de un cerc în care se găsesc altele concentrice, simbolizând fazele iniţierii sau nivelurile de cunoaştere. Mandalele conţin şi simbolul conştiinţei terestre reprezentat prin forma pătrată. Punctul central, focarul simbolizează Sursa, Conştiinţa Supremă, Divinitatea. În desen se mai regăsesc reprezentate polarităţile femeie-bărbat, ying-yang, +/-—... Cele cinci elemente fundamentale sunt reprezentate fiecare printr-o culoare. Sunt prezente şi culorile curcubeului corespunzătoare chakrelor. Mandalele pot fi temporare, folosite la ritualuri de iniţiere (acestea sunt de obicei distruse după închiderea ritualului) sau permanente executate pe pânză ori hârtie.

În reprezentările din lăcaşurile de cult religioase există nenumărate figuri geometrice folosite ca simboluri. De-a lungul timpului, omul a înţeles şi a folosit în beneficiul său influenţa care o au asupra vieţii sale aceste forme geometrice, pe care le-a numit sacre.

×
Subiecte în articol: paranormal