x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Paranormal Spiritul cristalelor

Spiritul cristalelor

de Romulus Popescu, parapsiholog    |    26 Aug 2008   •   00:00

Cîmpul vital al omului este cel mai puternic dintre toate cîmpurile vitale organice sau anorganice. După om, în funcţie de intensitatea cîmpului vital, urmează animalele, vegetalele şi mineralele. Menţinerea echilibrului acestui cîmp asigură o stare de sănătate bună a corpului şi a minţii.

Cîmpul vital al omului este cel mai puternic dintre toate cîmpurile vitale organice sau anorganice. După om, în funcţie de intensitatea cîmpului vital, urmează animalele, vegetalele şi mineralele. Menţinerea echilibrului acestui cîmp asigură o stare de sănătate bună a corpului şi a minţii. Blocajele energetice ajung în corpul fizic pînă la nivel celular. Cînd o celulă suferă de pe urma blocajului, funcţia ei este alterată şi atunci emite un semnal către creier, materializat prin durere, pentru a-i cere ajutor, căci programul ei de viaţă nu se mai poate desfăşura corect. Dacă sistemul de energie al corpului este deteriorat, creierul nu poate ajuta celula şi aceasta îşi depreciază nu numai funcţia, ci şi structura. Medicamentele care anulează durerea blochează, de fapt, semnalul nervos de la celulă către creier, care nu mai percepe nici o durere, chiar dacă celula suferă în continuare. Prin hipnoză, mintea poate de asemenea să anuleze semnalele dureroase, ceea ce poate ajuta la executarea intervenţiilor chirurgicale uşoare, fără anestezie. Drogurile şi alcoolul pot avea efectul de micşorare pînă la dispariţia completă a semnalului de durere către creier. Dar pînă acolo se ajunge doar în momentul în care persoana nu mai are alcool în sînge, ci are “sînge în alcool”. Dacă creierul constată că poate asigura energetic funcţia celulei, el trimite către aceasta energia necesară pentru refacere, întreţinere, întinerire şi înlocuire, după caz, ceea ce duce la dispariţia durerii.

 

Proprietăţi curative

Cristalele furnizează energie, ajutînd corpul pînă la nivel celular, întreţinînd sănătatea sau chiar însănătoşind. Cînd mental se intră în rezonanţă cu un cristal, acesta reacţionează ca un amplificator, intensificînd procesul de vindecare. Se conştientizează zonele afectate şi se dirijează psihic energia corpului amplificată de cea a cristalului, gîndind că se va produce însănătoşirea completă şi nu negînd afecţiunea respectivă. Este bine să intrăm psihic în rezonanţă cu vibraţiile stării de sănătate şi nu cu cele ale bolilor şi totodată să se evite folosirea negaţiei “nu”. Un mare rol îl au aici credinţa fără îndoieli şi voinţa. Cristalele pot ajuta mintea să ajungă în zona sugestiei, unde aceasta poate fi programată să creeze modificări morfo-funcţionale.

Purtînd un cristal pe corp se produc cantităţi mai mari de unde alfa ale creierului. Aceste unde sînt cele care accesează subconştientul, aici găsindu-se posibilitatea eliminării afecţiunilor prin schimbarea “programelor virusate” ale corpului.

Medicina modernă, pe lîngă alte procedee alternative şi complementare, ar putea să folosească şi puterea cristalelor pentru obţinerea unor rezultate mai sigure în tratarea corpului uman cu ajutorul medicamentelor sau chirurgical.

Proprietăţile curative ale cristalelor au fost cunoscute din timpuri străvechi, fiind folosite pentru crearea tincturilor, pentru protecţie prin purtarea la gît ca amulete sau talismane. Ele protejează şi ajută la creşterea cîmpului energetic al corpului prin vibraţiile pe care le emit. Aceste fiinţe vii, prin proprietatea lor piezoelectrică, sînt capabile de a menţine o încărcătură electrică, avînd o frecvenţă care în corpul uman măreşte puterea de meditaţie, ducînd astfel la accelerarea procesului de refacere a sănătăţii.

Supuse la presiuni, încălziri sau răciri, cristalele pot emite un alt tip de energie decît cea absorbită înainte. Absorbţia energetică o pot face din magnetismul Terrei şi din radiaţia solară. Emisiile lor energetice au fost evidenţiate ştiinţific cu ajutorul unor sisteme speciale de fotografiere tip Kirlian.

 

Zodii

Cristalele şi pietrele preţioase fac parte în mare măsură din procesul de transformare planetară care are loc în această perioadă prin trecere la era Vărsătorului. Fiecare om este născut într-o anumită zi în an ce aparţine unei perioade încadrate într-o zodie. La momentul naşterii, poziţia aştrilor pe bolta cerească atribuie persoanei respective anumite caracteristici şi o anumită frecvenţă de oscilaţie a corpului. În funcţie de această zodie se poate alege piatra semipreţioasă cu care corpul intră în rezonanţă, ajutîndu-l să-şi menţină echilibrul. Astfel, pentru Berbec se recomandă cristalul de stîncă, ametistul şi jaspul, care aduc noroc, protejează persoana de spirite malefice şi temperează impulsivitatea. Pentru Taur se recomandă cuarţul roz şi agatul, care ajută la o mai bună comunicare cu ceilalţi, atrage dragostea şi temperează lăcomia. Gemenii intră în rezonanţă cu ochiul de tigru, agatul şi acvamarinul, care îi protejează, le conservă forţa interioară şi le temperează naivitatea. Pentru Rac sînt recomandate aventurinul şi piatra Lunii, care aduc noroc, elimină melancolia şi temperează orgoliul şi mîndria. Leului îi sînt de ajutor cristalul de stîncă şi carneolul, care îi armonizează mintea, trupul şi spiritul, aducîndu-i noroc. Pentru Fecioară se recomandă atrinul, sardonixul şi jaspul, care îi amplifică energia pozitivă şi buna dispoziţie, temperîndu-i pesimismul. Balanţa este echilibrată, protejată de spirite malefice şi norocoasă cu ajutorul jaspului şi crisolitului. Pentru Scorpion, carneolul şi malahitul îi menţin energia, îi măresc puterea de concentrare şi îl protejează. Zodia Săgetătorului este apărată de obsidian, cuarţ albastru şi calcedonie, care anulează energiile negative, ajută la creşterea spirituală şi îi redau echilibrul. Pentru Capricorn, ochiul de pisică şi onixul sînt cristalele care-l protejează de spiritele malefice şi îi aduc noroc. Turcoazul şi ametistul oferă protecţie universală şi aduc noroc Vărsătorilor. Peştilor li se recomandă purtarea ametistului, jadului şi pietrei Lunii, care le alungă melancolia, le redau buna dispoziţie şi le poartă noroc.

 

Purificare

Alegerea unui cristal pentru a fi purtat ca aducător de noroc şi sănătate nu este chiar aşa de simplă cum pare la prima vedere. Este foarte important ca, înainte de a-l folosi, acesta să fie purificat, căci cristalul se poate încărca cu vibraţiile mediului cu care este în contact. Deci, în momentul achiziţionării, cristalul poartă cu el în primul rînd amprenta energetică a celor care l-au atins sau l-au purtat. În amprenta cîmpului vital uman se află informaţiile şi energiile afective care sînt transferate cristalului în momentul atingerii. O persoană extrasenzorială poate chiar să dea amănunte despre cei care au atins cristalul înainte. Şi persoana care-l poartă nepurificat va observa în timp că ceva este în neregulă cu ea ca echilibru energetic, sănătate şi în realizarea obiectivelor zilnice pe care parcă ceva le opreşte de la finalizare, dar acest lucru se întîmplă dacă persoanele care au atins anterior cristalul au fost purtătoare de energii negative.

Ca o paranteză, vă relatez o întîmplare. O cunoştinţă avea un inel din aur cu o piatră deosebită, inel pe care îl moştenise de la o bunică. Piatra nu mai era transparentă, ci avea o culoare neagră opacă. I-am simţit încărcătura negativă şi am convins persoana să-i curăţ bijuteria de acele vibraţii dăunătoare. Cînd am aşezat mîinile deasupra pietrei pentru a o curăţa cu ajutorul energiei palmelor, după circa două minute piatra a început să devină transparentă, pînă ce prin strălucire se zărea aurul pe care era montată. Cred că sînt cincisprezece ani de atunci şi îmi amintesc că acel moment în care piatra devenea transparentă parcă nu era real.

Dacă sînt bine alese şi sînt curăţate înainte de a fi purtate, bijuteriile cu cristale imprimă corpului o frecvenţă benefică, ce îi amplifică purtătorului capacităţile fizice, mentale şi spirituale. Nu întîmplător, episcopii poartă pe inelele lor pietre mari de ametist.

 

Metodă

Cea mai simplă metodă de purificare a unui cristal este introducerea în sare naturală. Aceasta are puterea de a elimina vibraţiile negative cu care s-a încărcat cristalul în timp. După o perioadă de 24 de ore, cristalul poate fi scos din sare, curăţat, iar sarea trebuie aruncată la gunoi. Curăţarea se poate face şi prin introducerea cristalului în apă sărată concentrată. Se spune că perioada de curăţare se poate prelungi la 3, 7, 9 zile (5 nu, căci este considerat instabil), şi nu la 2, 4, 6, 8 zile, căci numerele cu soţ sînt considerate feminine şi pasive. După scoaterea din sare, cristalul va fi spălat sub jet de apă rece cîteva minute şi şters cu o ţesătură nouă, curată, din bumbac. Unele cristale ca ambra, celestina, opalul, piatra lunii, soarelui, pirita, turcoazul se purifică prin scufundarea lor în argilă ventilată pentru a nu se zgîria. După aceea, în locul jetului de apă sînt expuse la vapori de esenţă de ulei de lavandă. Opalul conţine apă, şi pentru a nu-şi pierde proprietăţile se pune 1-3 zile periodic în baie de apă.

După purificare este recomandat ca atingerea cristalului să o facă doar cel care îl poartă. Oricum, piatra se reîncarcă din jur cu vibraţiile malefice existente, din care cauză trebuie curăţată din cînd în cînd, dar încărcarea ei se face spre protejarea persoanei care o poartă.

Apoi urmează activarea şi încărcarea cristalelor. Cea mai simplă soluţie de activare este aceea de a ţine cristalul în mîna stîngă, timp în care acesta începe să vibreze în rezonanţă cu cel care îl poartă. La un moment dat se simt în palmă pulsaţii sau furnicături. Este semn că acesta s-a reactivat. Pentru încărcarea cristalelor se pot folosi şi piramide în care la 1/3 de bază şi la 2/3 de vîrf acestea îşi găsesc echilibrul, dar se recomandă a fi ţinute acolo 33 de zile. Cristalele se pot reîncărca şi unul de la celălalt prin transfer de energie pînă la egalarea puterii. Există metode de încărcare folosind magneţi, cristalele fiind aşezate la polul sud al acestora. Un cîmp magnetic mai puternic va încărca mai mult cristalul. Curăţarea şi încărcarea se pot face şi cu ajutorul energiei palmelor, alături de o concentrare mentală. Lumina este un element care poate încărca cristalele în intervalul de timp dimineaţă-amiază, cînd Soarele este în faza ascendentă, avînd energiile în creştere. Cristalele se pot încărca şi de la lumina Lunii după ora 20:00, cînd este lună plină. La această lumină este recomandat a se încărca azuritul, piatra lunii, ochiul de pisică, opalul, safirul, turmalinele indigo şi roz. Activarea şi încărcarea cristalelor se pot face şi în apa pîrîurilor sau a mării, puse într-un săculeţ de pînză sau plasă cu ochiuri dese. Şi pămîntul este un bun regenerator al energiilor cristalelor. Puse în vase noi de ceramică şi îngropate sau aşezate într-un vas de flori cu pămînt în care stau 1, 3, 7, 9 zile, timp în care pămîntul curăţă piatra de energii negative acumulate şi regenerează energetic structura cristalelor. Scoase din pămînt, cristalele vor fi spălate cu apă rece sau periate cu o pensulă confecţionată din păr natural şi apoi vor fi reîncărcate. Periodic, în funcţie de evenimentele negative din jur, a stresului, cristalele trebuie curăţate, căci altfel ele reprezintă o sursă de dezechilibru.

 

Beneficii

În terapii, cristalele îşi dovedesc eficacitatea în: relaxare profundă, cunoaştere de sine, creşterea capacităţii de concentrare, creativitate, dezvoltare spirituală, combaterea stresului şi a anxietăţii, realizarea unui echilibru optim între corpurile fizic, energetic şi spiritual, îmbunătăţirea capacităţii de comunicare cu persoanele din jur, adaptarea la schimbări, eliminarea kilogramelor în exces.

Cristaloterapia este un tratament prin care i se dă putere mai mare organismului pentru a se vindeca singur, aşa cum se poate creşte randamentul motorului auto printr-un consum mai mic obţinut prin aşezarea unui cristal de 5 cm pe ţeava de alimentare la 10 cm de carburator sau aşa cum creşte puterea de răcire a unui frigider dacă se pun cristale încărcate de 8-10 cm pe un raft al acestuia.

 

Cele mai importante

În încheiere, să trecem în revistă cristalele importante şi influenţa acestora asupra sănătăţii corpului uman.

Ametistul: acest cristal de culoare violet are puteri tămăduitoare minunate. El creează legătura cu intuiţia şi cu puterea de autovindecare. Este eficient mai cu seamă împotriva insomniei, neliniştii interne şi fricii, dar şi pentru scăderea în greutate, cunoaşterea de sine, concentrarea şi revigorarea organismului.

Acvamarinul: cristal de apă, ne poate ajuta împotriva răului de mare şi a tulburărilor de micţiune,  dar se pare că purifică şi apa. Înlătură proasta dispoziţie şi promovează gîndirea liberă.

Coralul: ajută la digestie, alină durerile de cap, vindecă afecţiunile cavităţii bucale, promovează conştiinţa de sine şi asigură echilibrul sentimental.

Cunzita: această piatră a fost descoperită abia în anul 1902. Culoarea roz saturat ajută mai ales în suferinţele femeilor cauzate de neacceptarea feminităţii, dar este de folos şi acelor femei care n-o scot la capăt cu toate aspectele sexualităţii. Piatra calmează, vindecă şi ne sporeşte încrederea în noi înşine.

Cuarţul: formele transparente, ca de pildă cristalul de stîncă, stimulează calităţile bărbăteşti, în vreme ce speciile lăptoase, opace, posedă puteri femeieşti. Dacă nu vă puteţi împăca însă cu nedreptăţile vieţii, alegeţi pietrele transparente. Dacă aveţi nevoie de linişte şi înţelegere, alegeţi-le pe cele opace. Cuarţul roz, denumit şi “piatra iubirii”, are un efect benefic asupra inimii şi a circulaţiei. Ne ajută să ne refacem după o traumă afectivă, din punct de vedere emoţional. Piatra aceasta este bine s-o oferim prietenilor care trebuie să se aprecieze la justa lor valoare. S-au întîlnit situaţii cînd cuarţul de meditaţie s-a spart, a explodat, după ce a preluat durerea celui care a meditat alături de el.

Diamantul: este piatra preţioasă cu puteri deosebite. Ea ne poate ajuta să ne găsim direcţia în viaţă şi ne întăreşte curajul.

Fluoritul, care poate fi de mai multe culori, combate energiile negative pe care le captăm fără să vrem din mediul înconjurător. De asemenea, poate să crească puterea de concentrare şi calmează spiritul.

Granatul: are o acţiune benefică în sfera problemelor sexuale. El poate schimba şi excitabilitatea exagerată, dar şi lipsa interesului sexual. Conferă siguranţă de sine şi reglementează tensiunea arterială.

Hematita: după cum arată şi numele, piatra aceasta are o acţiune benefică în cazul bolilor sîngelui, cum ar fi dereglările menstruale sau hemoragiile nazale. Ea ajută la primenirea sîngelui şi ne învaţă să fim mai siguri pe noi şi mai calmi atunci cînd dăm de greutăţi.

Jadul este benefic pentru persoanele foarte stresate. Se poartă în clipele de tensiune emoţională intensă.

Lapislazuli: în Antichitate era considerată “piatra regească”. Culoarea sa albastră aurie era cuplată cu talentul vizionar, el creînd legătura dintre lumea noastră şi lumea umbrelor. Preoţii îşi fardau pleoapele cu lapislazuli pisat şi îl purtau sub formă de podoabe. Această piatră le este de folos tuturor celor care aşteaptă o uşurare sau celor introduşi într-o religie.

Opalul: s-au spus multe lucruri rele despre această piatră, unii cred că aduce ghinion. Cu opalul trebuie umblat cu mare atenţie, pentru că se cojeşte uşor. Este o piatră de apă şi ar trebui înmuiată cît mai des în apă rece şi expus la lumina lunii. Opalele reîmprospătează energiile spirituale şi fizice.

Perlele: perla triumfă asupra ostilităţii şi este remediul pentru speranţă şi forţă interioară. Atunci cînd îşi pierde luciul, forţele acestea interne sînt şi ele iremediabil pierdute.

Peruzeaua: în Antichitate simboliza cerul. Are o acţiune benefică deosebită asupra plămînilor şi a gîtului. Deoarece conţine cupru, puterile sale vindecătoare sînt neobişnuite. Le este de mare folos persoanelor timide atunci cînd ies în lume, precum şi celor cu slăbiciune psihică şi fizică.

Safirul: “piatra controlului” este eficientă împotriva tentaţiilor mărunte şi poartă gîndurile spre sfere mai înalte. Safirul stelar are o semnificaţie deosebită, pentru că el îi dirijează pe calea cea bună pe oameni ale căror năzuinţe ar putea fi puse în slujba întregii lumi.

Smaraldul, piatra iubirii adevărate, poate clarifica relaţia de cuplu – în sensul dorit sau nedorit. Ea conferă forţă spirituală, vindecă congestiile, creează linişte interioară şi echilibru, are forţa să regenereze ţesuturile, reglează metabolismul şi întăreşte sistemul imunitar.

Turcoazul ajută la relaxare şi meditaţie, la combaterea stresului.

Topazul galben este ideal pentru persoanele care se confruntă cu situaţii-limită, cu depresie şi confuzie. Este mesagerul optimismului.

Turmalinul este o piatră care se opune oricărui tip de negativism. Este permeabil atît în sens fizic, cît şi psihic. Frumuseţea sa este un sprijin la naştere şi decese, la vîrsta menopauzei şi în alte stări de tranziţie.

Turmalina verde canalizează energia vindecătoare în direcţia dorită. Energia sa grăbeşte vindecarea.

×