x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Azi e ziua ta, Ela Crăciun

Azi e ziua ta, Ela Crăciun

de Ramona Vintila    |    15 Apr 2013   •   00:01
Azi e ziua ta, Ela Crăciun

Jurnalismul se face, înainte de orice, din dragostea pentru această meserie minunată

Ela Crăciun, editor-prezentator al ştirilor de weekend de la Antena 3 îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”


“Sunt , care se bucură din plin de beneficiile şi energia absolut aparte a acestei vârste. Sunt mama a doi copii absolut minunaţi (unul mic, şcolar şi altul prichindel, care abia s-a ridicat pe picioruşe), sunt soţie, sunt editor-prezentator al ştirilor de weekend de la Antena 3, îmi fac meseria cu aceeaşi pasiune cu care am păşit în acest domeniu, aşa că nu pot trăi decât foarte intens, 7 zile din 7, cu foarte multă dragoste şi implicare.

Televiziunea şi cinematografia m-au fascinat dintotdeauna. Tot timpul a existat în mine dorinţa de a-mi aparţine, de a face ceea ce mă atrage cel mai mult, iar pentru acest lucru am muncit din greu.

Ceea ce nu ştiu încă cititorii acestor rânduri vor afla curând pentru că pregătesc de ceva vreme câteva surprize. Prima dintre ele este un blog personal (www.elacraciun.ro). Vreau să aduc, prin intermediul blogului, vocea specialiştilor mai aproape de cititor. A doua, o voi dezvălui ceva mai târziu.
nu mai este de mult un clişeu, ci o realitate pe care orice jurnalist  trebuie să o respecte. Trebuie să ştii ce se întâmplă lângă tine, în lume, să tratezi problemele cu simţ critic şi luciditate, să te implici, să iubeşti enorm ceea ce faci, să fii dispus să te sacrifici, să fii într-o permanentă evoluţie şi să fii conştient că jurnalismul este o lecţie care nu se încheie niciodată.

Premiile sunt foarte importante pentru orice om, în orice meserie, sunt o validare, o recunoaştere a meritelor sale. Cred că jurnalismul se face, înainte de orice, din dragostea pentru această meserie minunată. Restul se întâmplă, mai devreme sau mai târziu.

Sunt îndrăgostită de ceea ce fac şi faptul că reuşesc să îmi fac meseria înconjurată de profesionişti, de la care asimilez, învăţ şi descopăr mereu câte ceva, reprezintă realizarea profesională absolută pentru mine.

Deocamdată, mă regăsesc deplin în ceea ce fac. Însă niciodată nu ştim spre ce ne poartă paşii. Iar televiziunea rămâne o lume plină de neprevăzut.
Oameni, poveşti, clipe şi stări trec peste noi toţi indiferent dacă suntem în spatele ecranului sau în faţa lui. Fiecare dintre acestea îţi lasă ceva ce devine parte din tine, firesc şi, mai ales, inevitabil. Dacă vrei să câştigi, te adaptezi. Aşa că relaxarea vine natural, din mine, din oamenii din jurul meu, din starea mea interioară. Relaxarea este, până la urmă, o stare.

Şi anul acesta îmi doresc ceea ce mi-am dorit mereu: să nu uit că în jurul meu sunt oameni, că eu sunt unul dintre ei, şi că, daca îi iubesc pe ei, mă iubesc pe mine. Fericirea este făcută din momente pe care noi singuri ni le creăm.”


×