x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Semnificații ale solstițiului de vară în credința populară. Ce trebuie să faci și ce e interzis

Semnificații ale solstițiului de vară în credința populară. Ce trebuie să faci și ce e interzis

20 Iun 2020   •   22:57
Semnificații ale solstițiului de vară în credința populară. Ce trebuie să faci și ce e interzis
Sursa foto: pixabay.com

O mulțime de tradiții populare gravitează în jurul acestui solstițiu de vară. În trecut, oamenii obișnuiau să celebreze această trecere prin petreceri, dansuri, focuri și cântece.

Se considera că solstițiul este înzestrat cu o energie a belșugului, pasiunii, vitalității și creativității. De asemenea, oamenii mergeau la scăldat în lacuri și râuri pentru că erau considerate a avea efect vindecător în această perioadă. O altă practică era spălatul cu roua din ajunul solstițiului, ca un ritual magic de frumusețe. Pentru refacerea sănătății se folosea o baie cu ierburi în noaptea solstițiului.

De asemenea, o sărbătoare asociată cu solstițiul de vară este cea de Sânziene sau Drăgaica. Românii celebrează această sărbătoare pe data de 24 iunie. În mitologia românească, Sânziene reprezentau zânele bune. Cu toate acestea, dacă ziua nu era respectată conform datinilor, ele deveneau precum Rusaliile, zâne rele. Totodată, noaptea de Sânziene este una învăluită în magie. Potrivit spuselor din bătrâni,..............

Citește mai departe AICI.

×