x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Concerte - Stop incalzirii globale

Concerte - Stop incalzirii globale

de Ana-Maria Radoi    |    20 Feb 2007   •   00:00

Sheryl Crow, Red Hot Chili Peppers, Black Eyed Peas, Bon Jovi, Kelly Clarkson, Snoop Dogg sunt doar cateva dintre numele sonore pe care activistii pentru mediu si fostul vicepresedinte american Al Gorel le vor aduna intr-o serie de concerte pe Glob. Spectacolele, la care sunt invitati peste o suta de cantareti, vor avea loc la Shanghai (China), Sydney (Australia), Johannesburg (Africa de Sud), Londra (Marea Britanie) si in alte orase din Brazilia, Japonia si Statele Unite.

EFORTURI. Organizatorii spera sa constientizeze opinia publica referitor la riscurile schimbarilor climatice. Se asteapta ca, adunat, publicul sa fie de aproximativ doua miliarde de persoane.

Al Gore afirma ca, prin lansarea unei campanii intitulate "Sa ne salvam singuri" si prin sustinerea acestor concertelor in jurul lumii, reunite sub numele de "Pamantul, in viata", spera ca un numar cat mai mare de oameni sa ia atitudine in rezolvarea crizei incalzirii globale. Fostul vicepresedinte american este un cunoscator al problemelor legate de schimbarile climatice. Recent, el a lansat un film - "Un adevar incomod" in care prezinta o serie de statistici alarmante, printre care eventuala topire a ghetii Groenlandei, care ar ridica nivelul oceanului planetar cu sase metri, provocand inundatii in China, India, SUA si Olanda.

PRECEDENT. Organizarea concertelor destinate unor cauze "nobile" este o obisnuinta in lumea civilizata. La un concert sustinut in 1985 s-au strans bani pentru oprirea foametei in Africa, iar prin intermediul unui spectacol din 2005 s-a dorit eradicarea datoriilor tarilor sarace catre lumea bogata.

×
Subiecte în articol: verde!