x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Liga Ccampionilor - Incidente grave la Lens

Liga Ccampionilor - Incidente grave la Lens

de Vlad Ionescu    |    22 Feb 2007   •   00:00
Liga Ccampionilor - Incidente grave la Lens

United a invins cu 1-0 in deplasare pe Lille, dupa un joc in care gazdele au acuzat arbitrajul, iar politia a folosit gaze lacrimogene impotriva fanilor englezi.

Francezii au vrut sa paraseasca terenul in minutul 84, dupa ce United a deschis scorul prin Giggs, care a executat o lovitura libera fara sa mai astepte ca gazdele sa-si aseze zidul. In plus, cei de la Lille l-au acuzat pe arbitru ca le-a anulat prea usor un gol.

Jocul a fost insa umbrit de evenimentele care au avut loc in debutul partidei, in sectorul rezervat fanilor englezi, cand politia a intervenit cu gaze lacrimogene in momentul in care cativa suporteri au escaladat gardul tribunei din cauza aglomeratiei provocate de inchiderea unei bariere de protectie.

Oficialii lui United au criticat masurile de securitate luate pe stadionul din Lens, iar presa engleza considera un adevarat miracol faptul ca nimeni nu a ajuns in spital, amintind de momentul Hillsborough 1988, cand 95 de oameni au murit din cauza unor incidente similare. UEFA a anuntat deschiderea unei anchete.

CHINEZ IN LIGA
Introdus in minutul 65 al meciului PSV Eindhoven - Arsenal, scor 1-0, fundasul Xiang Sun a devenit primul chinez care a jucat in Liga Campionilor. Echipa sa, PSV, a castigat cu 1-0, aceasta fiind prima victorie obtinuta in cupele europene de campioana Olandei in fata "tunarilor", in cinci meciuri disputate. "Sunt deceptionat. De infrangere, dar si de joc. Ne aflam intr-o situatie delicata", a declarat antrenorul lui Arsenal, Arsene Wenger.
OBSCENITATI
Invinsa la Madrid de Real, cu 3-2, Bayern München pastreaza sanse de calificare in sferturi. Autorul golului doi al bavarezilor, Mark van Bommel, risca insa sa vada meciul retur din tribuna, ca urmare a gestului obscen facut spre publicul spaniol, prin care si-a manifestat bucuria pentru reusita din minutul 88. Fotbalistul, care in trecut a evoluat la Barcelona, rivala de-o viata a Realului, si-a cerut ulterior scuze, insa madrilenii sunt decisi sa faca un memoriu la UEFA.

×
Subiecte în articol: sport