x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale A fost vândută colecția de artă a cântărețului George Michael

A fost vândută colecția de artă a cântărețului George Michael

15 Mar 2019   •   15:33
A fost vândută colecția de artă a cântărețului George Michael

Colecţia de artă a cântăreţului britanic George Michael, decedat în 2016, s-a vândut cu 9,26 de milioane de lire sterline (10,86 milioane de euro), taxe incluse, în cadrul unei licitaţii organizate la Londra, a anunţat casa Christie's, potrivit AFP. 

Cunoscut în special pentru hiturile şi vocea sa impresionantă, cântăreţul era şi un pasionat colecţionar de artă. 

Muzicianul a sprijinit apariţia mişcării Young British Artists (YBA), creată la finele anilor '80, cunoscută pentru combinarea mai multor medii artistice şi tendinţa de a sfida convenţiile. 

George Michael a intrat în posesia mai multor opere ale unor artişti care făceau parte din mişcare - în special ale celui mai cunoscut dintre aceştia, Damien Hirst, şi ale ''copilului teribil'', Tracey Emin. 

Lucrarea ''The Incomplete Truth'' (2006), de Damien Hirst, care reprezintă un porumbel alb cu aripile desfăcute pentru zbor, a obţinut 911.250 de lire sterline, un preţ mai mic decât valoarea estimată cuprinsă între 1 milion şi 1,5 milioane de lire sterline. 

În total, 75 de opere au fost scoase joi la vânzare, iar alte 130, aparţinând tot colecţiei cofondatorului trupei Wham!, au fost disponibile pentru achiziţie on-line, în perioada 8-15 martie. 

Sumele încasate ''vor fi utilizate pentru continuarea activităţii filantropice desfăşurate de George Michael'', a anunţat casa Christie's. 

George Michael, pe numele său adevărat Georgios Kiriacos Panagiotou, a decedat la 25 decembrie 2016, la vârsta de 53 de ani, în urma unei insuficienţe cardiace şi unei afecţiuni hepatice. 

Pe parcursul carierei sale, care a debutat cu trupa Wham!, artistul a vândut peste 100 de milioane de materiale discografice şi a lansat, în perioada 1983-1996, o serie neîntreruptă de hituri, succes care nu mai fusese obţinut de niciun artist britanic după Beatles. 

Printre cele mai cunoscute melodii ale lui George Michael se numără ''Wake Me Up Before you Go-Go'', ''Last Christmas'' şi ''Faith''.

AGERPRES

×