x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale A T M A N – instalație de artă video la Binar

A T M A N – instalație de artă video la Binar

de Magdalena Popa Buluc    |    22 Noi 2019   •   14:38
A T M A N – instalație de artă video la Binar
Sursa foto: Ioana Bodale

ATMAN este o instalație de artă video ce explorează senzații ale corpului nenăscut și încearcă să provoace publicului amintiri din perioada intrauterină. Ce visează un copil nenăscut, cum percepe el lumea, care e relația cu spațiul din jur, ce “vede” sau cum aude el, sunt câteva întrebări pe care artiștii implicați în această instalație și-au propus să le sondeze.

Bazat pe experiența reală de a deveni părinți a Mădălinei Ciotea și a lui Adrian Damian, instalația invită publicul să mediteze asupra originii și a transcendenței vieții. Ei sunt invitați să pășească într-un univers imersiv ce exprimă viziunea autorilor asupra unui stadiu al vieții când încă suntem conectați la o altă sursă de energie.

Titlul este un cuvânt sanscrit care înseamnă Sine sau Respirație și care se referă la spiritul nostru interior. În filozofia hindusă Atman este principiul prim, adevăratul sine interior al oricărei ființe, superior oricărei energii sau fenomen, de aceeași natură cu Sinele Suprem, esența oricărei ființe individuale.


AUTORI:  
Concept: Adrian Damian
Performer: Mădălina Ciotea
Video Art: Ioana Ilas Bodale
Video Art: Mircea Ilas
Soundscape: Mihai Dobre
Interactiive Media Engineer: Grig Burloiu
Interactive Media Designer: Robert Erdös

 

Instalația face parte din programul primei ediții BINAR 2019.

BINAR aduce în fața publicului proiecte new media prezentate anterior la nivel internațional, în cadrul unor evenimente și festivaluri de anvergură precum Sundance Film Festival, Ars Electronica, Athens Digital Arts Festival etc., dar și expuse în spații culturale de renume, precum Centrul Pompidou din Paris.

 

Peste 50 de instalații interactive, artă algoritmică, realitate virtuală, realitate augmentată, proiecții 3D și video mapping, unite într-un concept expozițional semnat The Institute în colaborare cu Dilmana Yordanova (KOTKI visuals).


BINAR este un demers de mapare și promovare a scenei new media din România - artiști, designeri și promotori ai artelor digitale - și își propune să ofere publicului, într-un eveniment anual, un showcase al inițiativelor locale.

 

 

Intrarea este liberă

PROGRAM: joi, 21 noiembrie 2019 – 19:00 – 22:00

Vineri, sâmbătă, duminică (22 – 24 noiembrie 2019) – 12:00 – 22:00 

×
Subiecte în articol: ATMAN