x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Avangardă la feminin - Licitație de atelier EVA CERBU la Artmark 30 martie 2021

Avangardă la feminin - Licitație de atelier EVA CERBU la Artmark 30 martie 2021

de Magdalena Popa Buluc    |    30 Mar 2021   •   15:52
Avangardă la feminin - Licitație de atelier EVA CERBU la Artmark 30 martie 2021

AVANGARDĂ LA FEMININ 

Licitaţie de Atelier Eva Cerbu - este primul eveniment în piaţa românească de artă dedicat în exclusivitate unei singure artiste.

Când: Marți, 30 martie 2021, ora 18:30

Unde: A10 by Artmark, online

 

 



 

153 de opere de artă, aparţinând toate patrimoniului atelierului de artist Eva Cerbu, sunt scoase la licitaţie marţi 30 martie 2021, reflectând, prin diversitatea lor, completa evoluţie artistică a Evei Cerbu, de la perioada avangardei târzii la cea a realismului propagandist postbelic, şi până târziu în contemporaneitate.

 

«Maxy m-a învăţat să gândesc, Ciucurencu - să văd o infinitate de culori", afirma Eva Cerbu, întrebată cândva despre profesorii ei şi datoria de recunoştinţă.

 

 

 

 

Fiind vorba de un prim eveniment de acest gen şi raportat la numărul mare de opere de artă ale artistei puse în vânzare în acelaşi timp, ideal din perspectiva formării cotaţiei este ca acestea să se formeze liber, plecând, în ciuda valorii recunoscute a artistei, de la un preţ de pornire simbolic, minim, de 100 de euro.

 

Cu toate acestea aşteptările casei de licitaţii sunt ca toate lucrările Evei Cerbu să se cumpere, cu creştere semnificativă, de către colecţionari români sau străini de avangardă, dar mai ales de către dealeri de artă, care să revândă ulterior treptat portofoliul achiziţionat, beneficiind de popularizarea treptată a operei ei, sincronic cu accentul ce se pune actualmente pe vizibilizarea şi a operei artiştilor-femei.

 

 

 

 

Casa a fixat un preţ unitar de pornire de doar 100 de euro pentru fiecare dintre cele 153 de lucrări de artă, fie acestea uleiuri, sculpturi în tablă, guaşe, gravuri, pasteluri etc., în condiţii în care artista s-a mai tranzacţionat, ocazional, în ultimii ani, în piaţa licitaţiilor de artă, la preţuri de mii de euro (ultima vânzare publică, tot la Artmark, fiind o adjudecare recentă, în februarie 2021, a unei sculpturi în tablă a Evei Cerbu, pentru un preţ de 5.000 de euro).

 

×
Subiecte în articol: eva cerbu