x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Bilanţ la final de an pentru  Fundația Regală Margareta a României

Bilanţ la final de an pentru  Fundația Regală Margareta a României

de Magdalena Popa Buluc    |    31 Dec 2020   •   14:37
Bilanţ la final de an pentru  Fundația Regală Margareta a României

Misiunea noastră de a sprijini oameni să își împlinească potențialul sau pentru a avea șansa unei vieți mai bune a continuat și în 2020, în ciuda incertitudinilor și a provocărilor întâmpinate. Fie că este vorba despre copii care au fost nevoiți să se adapteze școlii online, despre tineri talentați care au căutat noi forme de exprimare sau expunere a creațiilor, sau de vârstnici care sunt cei mai vulnerabili și cei mai afectați în ultima perioadă, am fost alături de ei!  Am reușit datorită vouă, celor care, cu generozitate, ați susținut în diverse forme proiectele noastre, ca parteneri, donatori, sponsori sau promotori. Vă mulțumim din suflet! Ne bucurăm să vă împărtășim câteva dintre poveștile celor care au fost parte din proiectele noastre și cifrele din bilanțul faptelor bune. Laura și Livia, două tinere talente ce vin din satul Călina, ne fac mândri prin reușitele lor artistice.

Laura și Livia Greaca sunt două surori care împărtășesc talentul și pasiunea pentru arta textilă. Ambele sunt studente la Universitatea Națională de Arte București, secția Arte textile ambientale. În 2020, Laura și Livia s-au numărat printre cei 30 de tineri talentați care au beneficiat de burse în cadrul programului Tinere Talente, iar acest sprijin a fost decisiv în parcursul lor. Fetele au avut șansa să-și manifeste creativitatea și talentul fără constrângeri și teama de a rămâne fără materiale de lucru. Suntem mândri să le însoțim pe drumul lor spre o carieră artistică de succes prin burse de dezvoltare, sesiuni de mentorat și promovare.                                                                                                                                                                 

Dragoș și Alesia au rămas conectați la școală

 

Dragoș, 15 ani, și Alesia, 9 ani, locuiesc în Cluj Napoca și sunt doar doi dintre cei aproape 3000 de copii pe care i-am ajutat anul acesta să își continue educația. Deși familia lor a trecut prin momente dramatice, după accidentul mamei copiii, au reușit să își păstreze interesul pentru învățătură. Noi le-am fost alături oferindu-le burse pentru școală, rechizite, tablete și daruri de Crăciun. Dragoș a susținut anul acesta examenul de capacitate, iar acum se mobilizează să învețe foarte bine pentru că își dorește să se transfere la liceu.

Doamna Lidia, un exemplu de învingătoare la 75 de ani

 

Doamna Lidia are 75 de ani, iar povestea vieții sale este una presărată de întâmplări inedite și multe încercări. Credința, pe care nu și-a pierdut-o niciodată, a ajutat-o să depășească fiecare obstacol. Deși se deplasează într-un scaun cu rotile, este o învingătoare, pentru că și-a păstrat optimismul și demnitatea. Doamna Lidia este unul dintre dragii noștri seniori pe care îi sprijinim din punct de vedere emoțional, dar și material, prin proiectele sociale. Suntem mândri să oferim ajutor acelor oameni care ne-au construit viitorul!

 

×