x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Cea mai spectaculoasă expoziţie de fotografie, vernisată la Iaşi sub apă!

Cea mai spectaculoasă expoziţie de fotografie, vernisată la Iaşi sub apă!

de Magdalena Popa Buluc    |    06 Aug 2019   •   14:55
Cea mai spectaculoasă expoziţie de fotografie, vernisată la Iaşi sub apă!

Începutul lunii august a adus la Iași o expoziție subacvatică inedită: WaterLear, cu fotografii din spectacolul Regele Lear, din repertoriul Teatrului Național din București. Fotografiile sunt realizate de Florin Ghioca, fotograful oficial al TNB.

Publicul a avut ocazia chiar de la vernisaj să participe la o scufundare - una cu ochii deschiși spre actorii TNB. Printre artiştii fotografiaţi şi expuşi de Florin Ghioca se numără Marius Manole, Mihai Constantin, Crina Semciuc, Monica Davidescu, Raluca Aprodu, Istvan Teglas, Ioan Andrei Ionescu și Tudor Istodor.

            Expoziția este atractivă și prin titlu: „WaterLear”, care este o combinație între “water” (apă) și numele regelui din spectacolul shakespearian - Lear. Fotograful Florin Ghioca este recunoscut pentru proiectele inedite pe care le lansează și prin care îşi provoacă publicul. “Avem un vernisaj legat de fotografia de teatru și nu numai, avem un vernisaj legat de lumea subacvatică şi de liniştea aceasta în care putem să privim nişte imagini extrem de puternice. Sunt 15 fotografii reprezentând mari actori ai TNB, fotografii din spectacolul Regele Lear. Sunt niște momente inedite, în care actorii au filmat pentru acest spectacol și s-au aflat în niște bazine cu apă, peste care curgea o "ploaie" - de aici și ideea acestei expoziții”, precizează fotograful Florin Ghioca.

 

×