x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Demonstraţie de bijuterie şi obiecte de designer

Demonstraţie de bijuterie şi obiecte de designer

de L. Budin    |    07 Dec 2020   •   10:45
Demonstraţie de bijuterie şi obiecte de designer

Giuvaiere contemporane cu aer neconvenţional, ceramică decorativă, gravuri şi ilustraţii semnate de artişti români – toate acestea sunt expuse în cadrul unei expoziţii speciale de Sărbători, ultima din seria celor organizate anul acesta de Assamblage – Institutul de Artă și Design.

 

La 10 ani de la înființare, prima şcoală românească de bijuterie contemporană şi design dă posibilitatea vizitatorilor să achiziţioneze cadouri unice. Expoziţia e găzduită în noul sediu al Institutului Assamblage şi poate fi vizitată până pe 13 decembrie.

 

Tururi ghidate

Pe lângă exponatele pe care le poate admira zilnic între orele 12.00 şi 20.30, publicul are acces în weekend la demonstraţii de bijuterie şi gravură. Vizitatorii pot asista gratuit inclusiv la prelucrarea metalelor și pietrelor prețioase.

Pe 12 decembrie, la ora 15.00, se organizează un tur ghidat al Institutului Assamblage şi o demonstraţie de bijuterie în tehnica chasing & repoussé (metaloplastie). Pe 13 decembrie, turul ghidat e urmat de o demonstraţie în tehnica cerii pierdute, realizată chiar de fondatorul Institutului, designerul de bijuterie David Sandu.

 

Album de ornamentică

La eveniment, Editura Intaglio expune ilustraţii originale din proiectul „Detaliul Neoromânesc – Bucureşti” – un album de ornamentică ilustrat de Maria Poștea și Bogdan Gărgăriță şi menit să promoveze acest stil în rândul publicului larg. „Prin acest album dorim să readucem la viață clădirile care odinioară erau mândria peisajului urban al Bucureștiului”, spun autorii. „Multe dintre aceste clădiri vechi care nu au statut de monument istoric, dar prezintă detalii arhitecturale și ornamentale deosebite, sunt lăsate în paragină ori renovate defectuos, unele riscând să dispară definitiv”.

 

 

În galerie se permite accesul a maximum 20 persoane, masca fiind obligatorie.

 

Galeria de artă şi design a Institutului va fi deschisă permanent la anul, în clădirea din strada Dimitrie Racoviţă, nr. 18.

 

„Noi, românii, suntem paradoxali. Suntem imprevizibili, dar permeabili la cultură, la informaţie, la emancipare, la alinierea cu valorile contemporane”.

David Sandu, fondator al Assamblage – Institutul de Artă și Design

 

×