x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Expoziția artistului Ion Olaru, la TNB. CLIPE DE VIAȚĂ - Un cadou de Mărțișor pentru spectatorii Teatrului Național „I.L.Caragiale”

Expoziția artistului Ion Olaru, la TNB. CLIPE DE VIAȚĂ - Un cadou de Mărțișor pentru spectatorii Teatrului Național „I.L.Caragiale”

de Magdalena Popa Buluc    |    26 Feb 2021   •   16:31
Expoziția artistului Ion Olaru, la TNB. CLIPE DE VIAȚĂ - Un cadou de Mărțișor pentru spectatorii Teatrului Național „I.L.Caragiale”
Sursa foto: Un cadou de Mărțișor pentru spectatorii Teatrului Național „I.L.Caragiale”

Începând cu data de 1 martie 2021, spațiul expozițional din Foaierul Media al TNB (aripa dinspre Intercontinental) se va anima din nou, găzduind o  amplă expoziție cu lucrările artistului ION OLARU, scenograful-pictor, autorul a zeci de scenografii de televiziune, de teatru, dar și de scenografie pentru filme de animație, totodată pictor, făuritor de icoane sau de surprinzătoare „micro-monumente ale armoniei universale” (cf. Corneliu Antim, critic de artă), elaborate dintr-un material inedit… tărtăcuța!

 

 

 

 

Licențiat, în 1971, al Institutului de Artă „Nicolae Grigorescu”(secția Scenografie), unde va deveni, ulterior, el însuși conferențiar, Ion Olaru este unul dintre cei mai creativi și prolifici scenografi de televiziune, instituție unde și-a desfășurat activitatea timp de aproape 4 decenii (între 1971 și 2008), fiind recompensat în 2005 cu Premiul APTR pentru întreaga activitate. Este membru al UAP, filiala București, secția Scenografie. 

 

O selecție reprezentativă din lucrările lui Ion Olaru, intitulată CLIPE DE VIAȚĂ, alcătuită de curatorul expoziției, Ioana Alexandru, fiica artistului, poate fi vizionată de publicul interesat, zilnic între orele 11.00-18.00, în Foaierul Media al TNB.

 

 

 

Expoziția poate fi  vizitată și de spectatorii care participă la reprezentațiile serale ale TNB, pe care îi invităm să vină la teatru cu câteva minute mai devreme, pentru a se bucura de CLIPELE DE VIAȚĂ dăruite cu har de artistul ION OLARU…

 

×