x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Expoziție de pictură, la Hanul cu Tei, în Capitală

Expoziție de pictură, la Hanul cu Tei, în Capitală

17 Iul 2021   •   07:28
Expoziție de pictură, la Hanul cu Tei, în Capitală

Pictorul bucureștean Valentin Ionescu, împreună cu două eleve ale Liceului de Arte Plastice "Nicolae Tonitza", propune o evadare din cotidian, din acest weekend, la Hanul cu Tei, din centrul Capitalei. Tema expoziției este “Eternul Feminin”, văzut de pictorul cu o experiență  îndelungată  în artele vizuale, dar și de elevele liceului de artă.

 

“Este o invitație într-un periplu al imaginației, trecând printr-o poartă temporală, pentru a intra în filele de basm ale culorilor și formelor fantastice. Maria și Cristina Radu sunt eleve în clasa a X-a,  colege și surori gemene, care se exprimă cu dezinvoltura pe care le-o conferă doar vârsta adolescentei. Ele creează,  astfel, fantezia unei lumi pline de inocența specifică vârstei”, spune pictorul Valentin Ionescu.

 

Tinerele pictorițe povestesc despre pasiunea lor din copilărie. “Arta este pasiunea noastră de când aveam șase ani. Ne place sa abordăm tehnici și subiecte diverse, pentru a ne dovedi creativitatea. După finalizarea studiilor, ne dorim sa facem o facultate de arte în Italia", spune Cristina. Pe  profesorul de desen și pictură Valentin Ionescu l-au întâlnit la Hanul cu Tei, unde pregătea simeza pentru viitoarea expoziție.

 

Mulți dintre artiștii talentați din România se plâng de faptul că sunt ignorați și marginalizați, în ultima vreme. Foarte mulți dintre cei cu studii în acest domeniu nu mai au unde să-și expună operele, în timp ce spațiile care altă dată le erau destinate sunt ocupate de oameni fără studii de artă și fără un talent deosebit. Hanul cu Tei a devenit refugiul pictorilor, în această perioadă. „Deși am întâmpinat multe și de neînțeles  piedici din partea multor persoane neabilitate, am decis să lupt pentru promovarea și susținerea  tinerelor nostre talente. În perioada 17 iulie -15 august, vă așteptăm să fiți parte din această frumoasă poveste, la Hanul cu Tei nr. 65 Sectorul 3, în București”, mai spune pictorul.

×