x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale GALERIE FOTO - La ARTSAFARI sunt expuse lucrări în valoare de 10 milioane de euro

GALERIE FOTO - La ARTSAFARI sunt expuse lucrări în valoare de 10 milioane de euro

14 Mai 2018   •   15:58
GALERIE FOTO - La ARTSAFARI sunt expuse lucrări în valoare de 10 milioane de euro
Sursa foto: Victor Stroe

Lucrări evaluate la aproape 10 milioane de euro din colecţii private importante, de la Muzeul Pompidou din Paris, dar şi din colecţia lui Nicolae Ceauşescu vor fi expuse începând de vineri până pe data de 20 mai la Art Safari, cel mai mare eveniment dedicat artei din România, care va avea loc în Piaţa George Enescu din Bucureşti. 

Cea mai valoroasă lucrare care va fi expusă este una aparţinând lui Constantin Brâncuşi, aflată într-o colecţie privată şi care este estimată "la o sumă din şapte cifre", după cum a anunţat directorul Art Safari Bucureşti, Ioana Ciocan. 

"Avem de-a face cu un foarte tânăr colecţionar român, prin a cărui generozitate publicul poate vedea trei lucrări ale lui Brâncuşi. (...) Valoarea lucrării este din şapte cifre. Poate fi văzută începând cu 11 mai şi va sta faţă în faţă cu Adrian Ghenie. Am vrut să facem o legătură între trecutul nostru şi prezent", a spus Ciocan. 

Expoziţia Art Safari, aflată la a cincea ediţie, este împărţită în patru părţi. 

Pavilionul Muzeal "Natural-Cultural", al cărui curatoriat este realizat de Alina Şerban, cuprinde artă românească de până la jumătatea anilor '90, adusă din peste 20 de muzee din România şi din importante colecţii private, inclusiv filme realizate de Brâncuşi, care sunt împrumutate de la Muzeul Pompidou din Paris. 

Click pe imagine pentru GALERIA FOTO - Foto: Victor Stroe

×