x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Legenda picturii „Cina cea de taină” a lui Leonardo Da Vinci. Iată ce mesaj ascunde celebra pictură

Legenda picturii „Cina cea de taină” a lui Leonardo Da Vinci. Iată ce mesaj ascunde celebra pictură

05 Mar 2019   •   00:14
Legenda picturii „Cina cea de taină” a lui Leonardo Da Vinci. Iată ce mesaj ascunde celebra pictură

Pictura sacră „Cina cea de taină” realizată de Leonardo de Vinci este, pe cât de cunoscută și de reprezentativă pentru lumea creștină, pe atât de mistică.

Lucrarea, ce măsoară 460 x 880 este o pictură murală realizată de către celebrul pictor renascentist pentru patronul său, ducele Ludovico Sforza din Milano și reprezintă scena biblică a ultimei cine a lui Isus Christos, așa cum este descrisă în Evanghelia după Ioan (13:21), redând reacțiile diferite ale apostolilor săi, după ce Isus anunțase că unul dintre discipolii săi îl va trăda.

Pictura se află laloc de cinste în fosta sală de mese a bisericii dominicane Santa Maria delle Grazie din Milano, iar schițele premergătoare lucrării s-au păstrat și se găsesc în Muzeul Albertina din Viena, la "Accademia" din Veneția și în "Royal Library" din castelul Windsor.

De câțiva ani, la o privire mai atentă asupra picturii, specialiștii au lansat teoria potrivit căreia tabloul conţine câteva secrete. Mai mult decât atât, există și o legendă cu privire la “Cina cea de taină” a lui da Vinci, care ascunde o morală.

Legenda picturii “Cina cele de taină” a lui da Vinci..............

Citește mai departe AICI

×