x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Licitația de vară Quadro #29

Licitația de vară Quadro #29

de Magdalena Popa Buluc    |    17 Iul 2020   •   10:44
Licitația de vară Quadro #29

Avem plăcerea de a anunța Licitația Quadro #29!
Ne bucurăm că în aceste timpuri dificile pentru noi toți, vă putem încânta cu o selecție valoroasă de artă modernă din România.

Materialul Quadro #29 reunește peste 150 de lucrări, aparținând unui număr divers de școli și artiști, cu prețuri de pornire între 50 – 12.000 EUR.

Licitația aduce în fața colecționarilor o amplă selecție de lucrări băimărene, alături de nume reprezentative ale școlii clujene și ale artei interbelice și postbelice.

Astfel, veți întâlni importante lucrări ale școlii de la Baia-Mare precum o rară marină semnată Tagyosi Rátz Péter din 1914, „După amiază de toamnă” - piesă de mare modernitate aparținând lui Balla Béla, un amplu peisaj de K. Csikós Antónia, portret expresiv de Thormáné Kiss Margit, o piesă timpurie de Nagy Oszkár, peisaje de Litteczky Endre, Mikola András, Börtsök Samu, Petre Abrudan.

Din această selecție se remarcă lucrarea „Malul Săsarului toamna” (1959), un excelent peisaj colorist realizat de Ziffer Sándor în apropierea atelierului său, cu un preț de pornire de 12.000 EUR.

Din arta interbelică transilvăneană menționăm picturile expresive ale lui Mágori Varga Béla și Dóczy Berde Amál. Avem bucuria de a prezenta în licitație rafinata pânză „Copii dormind” din 1937 de Szolnay Sándor și pictura solară „Iréne cu magnolie” (1943) de Fülöp Antal Andor, ambele capodopere ale artei clujene.

Un mic ulei de Nagy István și desene de Nagy Imre anticipează  lucrările așa-numitei școli secuiești de artă termen introdus de Banner Zoltán, pentru arta centrelor artistice din Secuime, din care în licitație sunt prezente lucrări reprezentative precum: pictură și grafică de Kusztos EndrePáll Lajos și Gaál András.

Arta postbelică este reprezentată de Constantin Piliuță, Feszt László, Tellmann József, Teodor Moraru, Mircea Vremir, Nicolae Maniu, Albert László, Árkossy István.

Licitația este punctată de o selecție de sculptură în lemn, teracotă și bronz: Benczédi Sándor, Barbu Bocu, Kósa Huba Ferenc, Kulcsár Béla și Nagy Albert.

Ca întotdeauna, aducem în fața colecționarilor o serie largă de lucrări prețioase dar la prețuri accesibile, de la miniaturile în acuarelă ale lui Tóth István, la o serie de desene semnate de maeștri precum Cik DamadianEgon Marc LövithErdős I. Pál și alții. 

Expoziția licitației este deschisă în perioada 20 iulie – 14 august 2020. 
Lucrările vor putea fi văzute la sediul Galeriei Quadro, pe strada Samuil Micu, nr. 7, între orele 10:00 - 18:00, de luni până vineri. Toate măsurile de igienă și protecție vor fi respectate pe perioada vizitei. Purtarea măștii în incinta galeriei este obligatorie.

×