x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Noul sezon al pieței românești de artă, oficial, deschis

Noul sezon al pieței românești de artă, oficial, deschis

de Magdalena Popa Buluc    |    16 Sep 2020   •   15:39
Noul sezon al pieței românești de artă, oficial, deschis

După o tradițională și binemeritată vacanță de 2 luni, pe timpul verii, noul sezon al pieței românești de artă debutează la Artmark cu peste 1.000 de piese de colecție, cu prețuri medii de pornire între 100 și 500 de euro, dispuse în 4 evenimente culturale de amploare. Noutatea pe care o aduce deschiderea sezonului este bogăția și diversitatea de opțiuni de economisire ori  investiție pe termen mediu și lung - de la artă de patrimoniu la artă contemporană, de la decorativă de epocă la design de autor contemporan.

O ocazie inedită pentru cei care doresc să întemeieze o colecție - ori numai să profite de prețurile mici de pornire - este Licitația unei Colecții de Artă Bucureștene, dispusă în două zile - marți, 22 și joi, 24 septembrie, cuprinzând aproape 500 de opere de pictură românească și europeană, fie istorice, fie contemporane, de la Aman, Petrașcu și Mutzner la Corneliu Baba, Ștefan Câlția, Sorin Ilfoveanu ori Constantin Piliuță. Fiecare operă de artă are un preț unitar de pornire de doar 100 de euro și reprezintă pentru iubitorii de artă aflați la început de drum un prilej perfect pentru începerea construcției unei colecții de artă, similar pentru aceia care caută investiții alternative pentru securizarea economiilor într-un context inflaționist precum cel actual.

Arta contemporană surprinde prin expresivitate și curaj la începutul noului sezon, cu opere realizate de mari artiști ai prezentului, dar și de maeștri consacrați, precum Edgar Degas. Faimosul artist francez semnează două sculpturi remarcabile, ce intră în Licitația Colecției unui Galerist de Artă Contemporană de marți, 29 septembrie. „Balerină în repaos (mâinile pe șolduri, piciorul drept înainte)” și „Balerină (privind spre talpa piciorului său drept)” au în licitația din 29 septembrie un preț de pornire de 1.500 de euro. 

Prima jumătate de an, în context pandemic, a dovedit eficacitatea conectivității online pentru piața românească de artă. Din acest motiv, întreaga agendă de licitații de artă organizate de casa A10 (Artmark) în al doilea semestru 2020 este programată pentru a se desfășura doar online, pe platforma de licitații online Artmark Live, construită cu acest scop și lansată încă din 2011. Cu toate acestea, precum până astăzi, în mod tradițional expozițiile licitațiilor de artă pot fi vizitate nu doar virtual, pe website, dar și fizic, în sălile de expoziție ale Palatului Cesianu-Racoviță, str. C.A. Rosetti, nr. 5, cu acces gratuit.

×