x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Premieră: Salonul Național al Sticlei se desfășoară online

Premieră: Salonul Național al Sticlei se desfășoară online

29 Apr 2020   •   23:50
Premieră: Salonul Național al Sticlei se desfășoară online

Un număr record de artiști sticlari se întâlnesc, în perioada 29 aprilie – 13 mai, la Salonul Național al Sticlei, eveniment care se organizează exclusiv online, pentru prima dată de la înființare, acum 32 de ani, din cauza pandemiei.

Organizatorii Salonului Sticlei 2020 au transmis, printr-un comunicat pe presă postat pe Facebook, că pentru prima dată în 32 de ani de existență, Salonul Național al Sticlei se desfășoară online.

„Sub patronajul Uniunii Artiștilor Plastici din România și cu denumirea «Atelierele Salonului Sticlei 2020», ediția de anul acesta este cu totul specială. Este specială pentru că a reușit să adune un număr record de participanți: 54 de artiști români din toată țara - și din afara ei – din diferite generații (...), pentru că pentru prima dată Salonul Sticlei intră în mediul virtual, fiind accesibil unui public mult mai larg prin expunerea expoziției pe Internet. Este specială pentru că, pentru prima dată în istoria sa de 32 de ani, nu se organizeză în sala de expoziții. Din cauza restricțiilor de circulație și adunare impuse în urma pandemiei artiștii și publicul nu se vor mai putea întâlni față în față, dar faptul că nu vom ciocni un pahar de șampanie la vernisaj nu însemnă că nu vom fi împreună”, spun organizatorii.

Artiștii sticlari spun că se pot întâlni cu publicul online, deoarece, pentru ei e foarte important să simtă susținerea și încurajarea celor care le apreciază arta.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: salonul sticlei