x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Tinerii artiști, premiați la Emerging Artists Awards, la Timișoara

Tinerii artiști, premiați la Emerging Artists Awards, la Timișoara

de Magdalena Popa Buluc    |    22 Oct 2020   •   16:28
Tinerii artiști, premiați la Emerging Artists Awards, la Timișoara
Sursa foto: Silviu Preda, Easter Pandemic Party, 90x110 cm, 2020

Tinere talente de urmărit și apreciat. Artiști, martori ai timpului lor. Ei sunt viitorul. În premieră, la Timișoara se organizează Emerging Artists Awards 2020, o inițiativă de susținere și promovare a tinerilor artiști, absolvenți ai Facultății de Artă și Design din Timișoara. Vor fi expuse circa 30 de lucrări de artă contemporană (pictură, sculptură, instalații, ceramică, grafică), multe dintre ele opere inedite, ce merită descoperite și admirate.

 

Inaugurarea Expoziției de artă contemporană va avea loc la Galeria Calpe (Bastion Theresia), din Timișoara, în data de 22 octombrie 2020, la ora 18:00.

 

 

Mirela Cerbu, Sărbătoare pe deal, tehnică mixtă, 120x50, 2020

 

 

Mirela-Mădălina Cerbu, Ștefan Curelici, Sanziana Gheorghe, Vlad Jelmărean, Silviu Preda, Alexandra-Daniela Satmari și Decebal Gabriel Țăroi sunt artiștii care vor expune.

 

„Evenimentul Emerging Artists Awards 2020 (EAA 2020), organizat de Expose Architecture, este unul lăudabil și vine să îmbogățească peisajul cultural timișorean. O societate sănătoasă și progresistă își recunoaște și promovează valorile. Gian Pietro Serra, prin EAA 2020, vizează exact acest aspect important și tot mai dificil în contextul actual. (...) De asemenea, EAA 2020 constituie un moment fertil pentru perspectiva anului 2023, când Timișoara va performa pe podiumul excelenței internaționale prin titlul de Capitală Culturală Europeană. Parteneriatul dintre Universitatea de Vest Timișoara - Facultatea de Arte și Design și Expose Architecture este unul onorant pentru ambele instituții și sperăm să fie consolidat pe parcursul timpului. Împreună, vom putea lăsa o amprentă identitară substanțială în istoria culturală a orașului nostru”, mărturisește Prof. univ. dr. Camil Mihăescu, Decanul Facultății de Arte și Design - Universitatea de Vest Timișoara.

 

 

Ștefan Curelici, Proiecții structurale 2, 300x200cm, ulei pe pânză

 

 

„Ca artist aflat la începutul carierei profesionale, pe care o visezi a fi «de succes», să fii remarcat dintr-un număr însemnat de absolvenți ai unei facultăți de artă te pune într-o postură mai mult decât onorantă. Și aceasta, din mai multe considerente. (...) A fi artist contemporan înseamnă, în fond, a fi un martor al timpului tău, capabil să investgheze, să observe, să simtă, să înțeleagă și să-i ofere societății un «portret în oglindă». Un alt considerent, dar nu și cel din urmă, ar fi convingerea că «investiția» pe termen lung într-ale artei, cu orice efort, merită creditată”, spune Prof. univ. dr. Adriana Lucaciu, artist vizual.

 

 

 

Alexandra Satmari, Noapte, 3 module, tablă zincată, spray, dimensiuni variabile, 2020

 

 

Evenimentul este organizat de Gian Pietro Serra, prin Asociația Expose Architecture, în colaborare cu Facultatea de Arte și Design din Timișoara și Galeria Calpe. Expoziția va fi deschisă până la data de 30 octombrie 2020.

 

Decebal Taroi, Gebeleizis, ceramică arsă 1000, argilă roșie, 72x30x30 cm, 2019

 

 

×