x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Un deceniu în slujba artei

Un deceniu în slujba artei

de Magdalena Popa Buluc    |    19 Mai 2021   •   20:54
Un deceniu în slujba artei

Premieră în istoria Casei Artmark: deschide ușile pentru aniversarea a 10 ani de activitate profesională a reputatei galerii bucureștene AnnArt – galeria artiștilor români consacrați. Artmark pune la dispoziție platforma sa de licitare pentru promovarea și punerea aniversară în vânzare prin licitație a unei selecții de opere importante de artă din portofoliul galeriei – Ștefan Câlția, Gheorghe Fikl, Francisc Chiuariu, Mircea Roman, Sorin Ilfoveanu sau Felix Aftene – mâine, 20 mai, ora 18:30.

Una dintre operele impozante puse în licitație mâine seară este "Culegătoarea de Vâsc",  semnată de maestrul contemporan Ștefan Câlția, artist pentru care lista de așteptare a celor ce doresc să achiziționeze o lucrare, indiferent de preț, se întinde la sute de persoane – și ani de zile de așteptare. Lucrarea, de mari dimensiuni, care pornește în licitație de un preț de pornire de 18.000 de euro, reprezintă spațiul idilic transilvănean, în centrul căruia s-a născut maestrul și în care își transpune personajele, exploratori care răspândesc visarea și joacă rolul unor martori ai veșniciei. Ștefan Câlția este urmat de Gheorge Fikl cu impresionanta lucrare, de foarte mari dimensiuni, "Terra incognito", având un preț de pornire de 12.000 de euro, care rezolvă magistral una dintre temele preferate ale artistului, despre contrastele civilizației locuite, dar mai ales despre condiția noastră trecătoare într-un cadru natural în veșnică primenire.

Licitația aniversară de mâine va fi o ocazie pentru iubitorii artei contemporane, prilejuind întâlniri fastuoase cu seria de artist dedicată "vederii de la înălțime" a personajelor într-o continuă trecere dezvăluite de Francisc Chiariu (având prețuri de pornire între 600 și 5.000 de euro), dar și rare întâlniri elevate cu din ce în ce mai prețioasele lucrări ale lui Felix Aftene, maestru contemporan a cărui apreciere de cotă este într-o vizibilă și constantă creștere – precum "Coasta de argint" sau "Mirabilia", având un preț de pornire de 3.500 de euro fiecare.

"Zece ani împreună". Licitația aniversară AnnArt va avea loc online, mâine, 20 mai, de la ora 18:30; pentru a participa la licitație doritorii pot fie lăsa o ofertă scrisă în expoziție, fie deschide un cont online pe artmark.ro și participa live la licitația care se va desfășura online mâine seară.  

×