x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Un tablou de Botticelli, scos la licitație cu un preț de pornire de 80 de milioane de dolari

Un tablou de Botticelli, scos la licitație cu un preț de pornire de 80 de milioane de dolari

23 Ian 2021   •   12:27
Un tablou de Botticelli, scos la licitație cu un preț de pornire de 80 de milioane de dolari
Sursa foto: Hepta

Un tablou de Botticelli va fi scos la licitaţie luna aceasta de casa Sotheby`s din New York. Opera de artă are un preţ de plecare de 80 de milioane de dolari.

În ciuda impactului economic pe care l-a avut pandemia, tabloul lui Botticelli este piesa de rezistenţă a casei de licitaţii Sotheby`s din New York.Tabloul întruchipează un bărbat care ţine în mâini un medalion.

Opera ar fi putut fi realizată între sfârşitul anilor 1470 şi începutul anilor 1480.

Directorul departamentului de pictură a marilor maeştri italieni de la Sotheby`s, Cristopher Apostle, spune că opera lui Botticelli încă îi taie răsuflarea ori de câte ori o vede.

„Este una dintre puţinele picturi care încă îmi fac pielea de găină după o carieră de peste 30 de ani. Deci chiar dacă sunt prins cu probleme de logistică şi deadline-uri de catalog şi expoziţii, lucruri care pot fi stresante înaintea unei licitaţii, doar dacă stau în faţa aceste picturi simt o plăcere necumpătată”, a spus Cristopher Apostle.

Până acum, cel mai scump tablou de Botticelli s-a vândut cu 10,4 milioane de dolari.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: botticelli tablou licitatie