x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Unde mergi de Ziua Națională Constantin Brâncuși

Unde mergi de Ziua Națională Constantin Brâncuși

de Magdalena Popa Buluc    |    19 Feb 2021   •   20:16
Unde mergi de Ziua Națională Constantin Brâncuși

„Omagiu lui Brâncuși”. Intrarea în Palatul Cesianu-Racoviță este transformată pentru câteva zile într-o temă brancușiană - și universal omenească - Poarta Sărutului. O Poartă a Sărutului deopotrivă a lui Brâncuși, cu caracter omagial, și a românilor care sunt încurajați să o viziteze și să lase un mesaj scris cu răspunsul la întrebarea „Ce însemnă Brâncuși pentru voi?”, imortalizând momentul cu o poză care va marca ziua de 19 februarie.

Organizator: Casa de Licitații A10 by Artmark
Durată: 17 - 21 februarie 2021

 

 

 

 

„Mirrors of Brâncuși”. Expoziția multimedia surprinde esența sculptorului român printr-o serie de instalații și experiențe bazate pe opera lui Constantin Brâncuși. Proiectul-oglindă dispune de o scenografie amplă, în care vizitatorul va putea experimenta cum e să fii parte dintr-o operă a lui Brâncuși, se va reflecta într-o interpretare a unui modul în mărime naturală al Coloanei fără Sfârșit și se va bucura de un scurt film dedicat vieții inventatorului sculpturii moderne.

Organizator: Muzeul Național al Țăranului Român
Durată: 10 - 24 februarie 2021

 

 

 

„Infinite Connections - he[ART]beat”. Expoziția reunește obiecte de artă ale artiștilor contemporani, între care Felix Aftene sau Obie Platon, cu scopul de a conecta vizitatorii la ceea ce înseamnă arta contemporană, creația și viața artistului geniu al secolului XX, Constantin Brâncuși.

Organizator: Qreator și Walk Art Street
Durată: 19 - 26 februarie 2021

 

 

 

 

„Luna sculptorilor români”. 40 de lucrări de sculptură și, în premieră, o scrisoare scrisă și semnată olograf de către marele sculptor Constantin Brâncuși, alături de un concert omagial și o proiecție a documentarului „Constantin Brâncuși – coloana sau lecția despre infinit” sunt evenimentele care marchează, la Iași, Ziua Națională Constantin Brâncuși.

Organizator: Ateneul Național Iași
Durată: 19 februarie - 14 martie 2021

 

 

 

„Colocviile Brâncuși”. Expoziție de sculptură mică „Brâncuși, contemporanul meu”, expoziția de carte Brâncuși, Rememorare „Brâncuși și Maria Tănase”, lansarea filmului „Omagiu lui Brâncuși, pe Calea Eroilor”, expoziția națională de desene în creion și cărbune: „Întâlnire cu Brâncuși”,  în Parcul „Coloanei fără Sfârșit” – sunt câteva dintre evenimentele care marchează Ziua Națională Constantin Brâncuși la Târgu-Jiu.

Organizator: Primăria și Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu
Durată: 18 - 20 februarie 2021

 

 

 

 

„Ziua Brâncuși”. Vizite ghidate în Sala Brâncuși de la orele 14:00, 16:00 și 19:30, iar la ora 19:00 va avea loc o proiecție holografică în curtea Muzeului Național de Artă al României cu scopul de a face cunoscută opera sculptorului Constantin Brâncuși, dar și latura umană a artistului care a iubit atât de mult viaţa.

Organizator: Muzeul Național de Artă al României
Durată: 19 februarie 2021

×