x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Vânzări 100% la prima licitație din an

Vânzări 100% la prima licitație din an

de Magdalena Popa Buluc    |    01 Feb 2020   •   12:34
Vânzări 100% la prima licitație din an

Anul 2020 a debutat cu un record absolut pe piața de artă românească. Prima licitație din an, organizată de Artmark, a înregistrat vânzări 100% pentru opere de artă semnate de Dali, Picasso, Magritte sau Matisse, completate de vinuri de colecție, vechi de peste 100 de ani sau celebre în pivnițele colecționarilor.

Pe 30 ianuarie, la Palatul Cesianu-Racoviță, s-a confirmat noul gust al românilor pentru simbolurile artei moderne și un viu interes pentru dezvoltarea propriei colecții. Licitația unei selecții de grafică europeană și licitația pivniței de vinuri a unui restaurant bucureștean au adus

Un impresionant Château Pétrus, Pomerol, din 1979, a fost adjudecat pentru 1.500 de euro, având prețul de pornire de 900 de euro, iar un lot de 4 sticle de Château Palmer, Margaux, a fost adjudecat pentru 1.600 de euro.

Vinurile au fost completate litografii remarcabile cu semnătura celebrilor artiști moderni care au schimbat parcursul artei moderne. Așadar, lucrarea „Femei din Avignon” semnată de Pablo Picasso fost adjudecată pentru 2.750 de euro, pornind de la 250 de euro, iar pentru 3.750 de euro a fost vândut „Vahine și calul alb”  de Paul Gauguin, care a avut un preț de pornire de 300 de euro.

Un salt uriaș a înregistrat și litografia semnată de Salvador Dali „Costum pentru Tristan Nebunul”, care a fost  adjudecată pentru 1.800 de euro și având un preț de pornire de doar 250 de euro.

×