x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Cannes 2021 – “La civil”, regizat de Teodora Ana Mihai şi produs de Mungiu, premiat în secţiunea Un Certain Regard

Cannes 2021 – “La civil”, regizat de Teodora Ana Mihai şi produs de Mungiu, premiat în secţiunea Un Certain Regard

de Magdalena Popa Buluc    |    19 Iul 2021   •   12:49
Cannes 2021 – “La civil”, regizat de Teodora Ana Mihai şi produs de Mungiu, premiat în secţiunea Un Certain Regard

Lungmetrajul “La civil”, regizat de Teodora Ana Mihai, a fost recompensat  cu Prix de l’Audace în secţiunea Un Certain Regard din cadrul Festivalului de Film de la Cannes.
“La civil”,  o co-producţie Belgia – România – Mexic, a fost filmat iarna trecută în Mexic şi este inspirat din întâmplări reale. O mamă a cărei fiică este răpită plăteşte recompensa cerută, dar fata nu se întoarce acasă. Autorităţile refuză să o mai ajute, iar femeia se găseşte în postura de a lupta pentru a-şi găsi copilul.
“La Civil” este primul lungmetraj regizat de Teodora Ana Mihai. Din distribuţie fac parte Arcelia Ramírez, Álvaro Guerrero şi Jorge A. Jimenez.
Secţiunea Un Certain Regard a revenit anul acesta la forma şi misiunea originale, aceea de a prezenta cinematografia tânără şi pe cea de cercetare, după cum a spus Thierry Frémaux, delegatul general al festivalului, la anunţarea selecţiei. În competiţia de anul acesta au fost alese 20 de lungmetraje, dintre care şase concurează pentru trofeul Caméra d’or. 

×