x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte 5 romane de dragoste pentru ultimele săptămâni de vară 

5 romane de dragoste pentru ultimele săptămâni de vară 

de Maria Coman    |    20 Aug 2021   •   09:00
5 romane de dragoste pentru ultimele săptămâni de vară 

Inima salvată 

Kerry Smith vrea să salveze vieți - la fel și cel mai bun prieten al ei, Tim Palmer. După ani lungi în care au învățat ca să intre la Facultatea de Medicină, mai au puțin până la examenele de admitere. Dar în ajunul noului mileniu, un coleg de clasă intră în stop cardiac, schimbând totul.

Timp de aproape optsprezece minute, Joel Greenaway, fotbalist în plină ascensiune, a fost mort. Timp de aproape optsprezece minute, Kerry i-a făcut masaj cardiac celui pe care îl iubește în secret. Și timp de aproape optsprezece minute, Tim a fost prea șocat pentru a-l ajuta. Și, deși nu știu încă, acele optsprezece minute vor schimba următorii optsprezece ani din viața lor.

Pentru că, după cum se dovedește, salvarea unei vieți nu garantează întotdeauna un final fericit. Dar pe măsură ce Kerry, Tim și Joel descoperă ce înseamnă să iubești, să ierți și să-ți găsești chemarea, acest roman ne arată că există mai multe modalități de a salva o inimă - și mai multe căi de a-ți urma chemarea inimii. 

 

Insula luminii

În urmă cu mulți ani, Nora Bridge și-a părăsit soțul și fiicele, ajungând, între timp, gazda faimoasă a unei emisiuni radiofonice și realizatoarea unei rubrici de sfaturi dintr-un ziar. Cea mai mică dintre fiice, Ruby, încearcă să se remarce pe scenă și se folosește de ura față de mama ei pentru scheciurile cinice și pline de umor negru. Dar, în urma unor dezvăluiri din presa de scandal și a faptului că Nora a fost rănită într-un accident, lui Ruby i se oferă o ocazie fabuloasă de a se răzbuna: se preface că vrea să aibă grijă de mama ei, când, de fapt, primește un contract bănos pentru un expozeu într-o revistă cu pretenții.

Nora insistă să se retragă pe Insula Verii, la casa cea veche unde a copilărit Ruby și unde aceasta își regăsește primul iubit și pe fratele acestuia. Cei trei au fost nedespărțiți când erau mici, cei mai buni prieteni. Până în vara când Nora a plecat, iar cei rămași nu și-au mai revenit...Scriind articolul pentru revistă, Ruby constată că mama ei nu este deloc femeia pe care și-a imaginat-o și pe care a urât-o în toți acești ani. Nora este inteligentă, înțeleaptă și vulnerabilă și încearcă orice ca să se împace cu fiica ei. Iar Ruby este forțată să se maturizeze brusc și să privească relația dintre ea și mama ei prin ochii unei femei în toată firea și, de ce nu, să accepte să iubească și să fie iubită.

Întoarcerea la Peyton Place 

New England, anii ’50. După un început presărat cu evenimente nu tocmai fericite, Allison MacKenzie cunoaşte gloria: primul său roman, Castelul lui Samuel, devine bestseller. Dar succesul, oricât de plin de satisfacţii, poate avea un gust amar când admiraţia presei se transformă în hărţuire zilnică. Numai iubirea clandestină pe care o trăieşte în New York cu Lewis, editorul ei, pare sinceră pentru ea. Pentru a se pune la adăpost, Allison se întoarce la Peyton Place, în casa părintească, alături de mama sa, Constance. Dar va trebui să înfrunte din nou ura întregului oraş, o ură alimentată de invidie...Cu Întoarcerea la Peyton Place, Grace Metalious a scris un roman sensibil şi emoţionant; în spatele personajului Allison, cititorul o va recunoaşte pe autoare şi suferinţele cu care aceasta s-a confruntat după publicarea volumului Peyton Place, romanul-cult vândut în peste 12 milioane de exemplare în întreaga lume. La rândul său, Întoarcerea la Peyton Place a devenit rapid bestseller internaţional, cartea fiind ecranizată de două ori, pentru marele ecran şi pentru televiziune.

Cel mai lung drum 

Ira şi Ruth. Sophia şi Luke. Două cupluri care, aparent, nu au nimic în comun, despărţite de ani mulţi şi experienţe diferite. Ira este un evreu ajuns la apusul vieţii, care, captiv în propria maşină, în urma unui accident, se trezeşte alături de fantoma lui Ruth, soţia mult iubită. Ea este cea care îl ţine în viaţă, cu ajutorul amintirilor. La câţiva kilometri distanţă, Sophia, care studiază la Colegiul Wake Forest, se zbate să îşi revină după un dureros eşec sentimental. În inima ei înmugureşte din nou speranţa când îl întâlneşte pe Luke, un seducător campion la rodeo. Ca şi în cazul cuplului Ruth şi Ira, Sophia şi Luke sunt, la prima vedere, cum nu se poate mai diferiţi. Şi totuşi, se atrag şi se completează. La un moment dat, destinele celor două perechi, Ira-Ruth şi Luke-Sophia, se întrepătrund cu o neaşteptată profunzime.

 

Frânturi de fericire 

În spatele frumuseții sofisticate a lui Hillary Baxter și al succesului de care se bucură ea de când a venit în New York, se ascunde o fată obișnuită din Kansas, care a crescut la o fermă înconjurată de dealuri și de lanuri de grâu, într-o familie simplă, dar iubitoare. Îi e greu să reziste  farmecului devastator al noului ei angajator, Bret Bardoff, proprietarul celei mai apreciate reviste de modă și unul dintre cei mai râvniți burlaci?  Pe măsură însă ce acesta descoperă că tânăra inocentă se află dincolo de imaginea pentru care Hillary e recunoscută în toată lumea, Bret e cel care pare să rămână fără apărare, în fața dorințelor propriei sale inimi. 

×