x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte 6 cărți de dezvoltare personală, de ascultat în limba română 

6 cărți de dezvoltare personală, de ascultat în limba română 

de Maria Coman     |    03 Sep 2021   •   09:00
6 cărți de dezvoltare personală, de ascultat în limba română 

Pe piața românească audiobook-urile au intrat greu, iar deocamdată oferta este destul de limitată, dar recent s-a lansat o primă platformă de acest gen. Este vorba despre Echo, unde pot fi găsite mai multe categorii de cărți. Cele de dezvoltare personală sunt adesea destul de bune de ascultat în mașină sau acasă, așa că iată câteva dintre titlurile disponibile în acest moment. 


 

O să-mi mănânce pisica ochii? Răspunsuri la întrebări mari și mici despre moarte

 

E bine să păstrezi craniul unui prieten? Care e cel mai bun sol pentru mumificare? Ce se întâmplă când mori într-un avion? De ce au cadavrele diferite culori? Ce se întâmplă dacă înghiți popcorn înainte să fii ars(ă) la crematoriu? În fiecare zi, Caitlin Doughty, antreprenor de pompe funebre, primește întrebări despre moarte, iar cele mai interesante vin chiar de la copii. Prin urmare, a scris acest ghid eclectic, relaxat și bine documentat, conținând răspunsuri factuale și pline de umor la 35 de întrebări despre moarte – ce se întâmplă înăuntrul și în afara trupurilor noastre după ce murim.

 

Secretele succesului, scrisă de Dale Carnegie și considerată una dintre cărțile acestui secol.  

Ce îşi doresc oamenii? De cele mai multe ori, este vorba despre o carieră ascendentă, prieteni de încredere, o familie iubitoare sau un trai decent. Oricât de personale ar fi motivele pentru care un om îşi doreşte ceva anume, metodele prin care îşi poate atinge obiectivul sunt general valabile. Iar metodele din cartea de faţă au fost testate de peste 15 milioane de cititori de pe cinci continente, pe parcursul a trei sferturi de secol. Volumul de faţă a ajuns, cu timpul, să fie cea mai vândută carte motivaţională publicată vreodată. 

 

Cele cinci limbaje ale iubirii, Gary Chapman 

 

Căsniciile nefericite se datorează adesea unui motiv simplu: vorbim limbaje diferite de iubire. În experienţa sa de peste 30 de ani în calitate de consilier matrimonial, dr. Gary Chapman a identificat cinci limbaje de iubire: cuvintele de încurajare, timpul petrecut alături de cel drag, cadourile, serviciile şi contactul fizic. Cartea le abordează pe fiecare în parte, într-un stil accesibil și plin de umor. Cum puteţi descoperi limbajul de iubire al partenerului dumneavoastră? Cartea include chestionare scurte, pe care le puteţi completa, precum şi întrebări aplicate, la care puteţi medita şi răspunde pe larg. Deşi unii oameni găsesc foarte dificilă ideea de a iubi un partener la care nu mai ţin - în speranţa că va veni cu timpul şi afecţiunea - Gary Chapman promite că rezultatele vor răsplăti efortul. „Iubirea este o alegere”, spune autorul. „Şi fiecare partener poate începe procesul acesta chiar acum”. Pentru că toţi ne naştem, creştem, ne îndrăgostim, ne căsătorim, iubim, înşelăm, facem copii, divorţăm, plângem, uităm şi iertăm. Pentru că suntem singuri sau împreună, pentru că suntem părinţi sau copii, pentru că ne pasă de cine suntem, de cei din jur, şi mai ales pentru că fiecare dintre noi are o familie pe care o iubeşte şi vrea să o protejeze. 

 

Open, autobiografia lui Andre Agassi 

 

Mai mult decât o carte de memorii despre viața unui profesionist în tenis, OPEN este povestea captivantă a unei vieți secrete din lumina reflectoarelor. Împins de la spate de un tată dominator pentru a deveni un campion la tenis, Andre Agassi și-a asigurat succesul financiar, celebritatea și poziția de lider mondial în tenisul profesionist la o vârstă la care majoritatea abia termină studiile. În spatele acestor realizări stă însă istoria unui om adeseori nefericit și confuz, care niciodată nu s-a simțit confortabil cu realizările sale profesionale. Cu o sinceritate dezarmantă, Andre ne povestește despre succesul dobândit la o vârstă fragedă, despre ce înseamnă cu adevărat celebritatea și despre urcușurile și coborâșurile unei cariere fabuloase. Audiobook-ul este versiunea integrală a cărții și trebuie să știți că limbajul poate fi licențios. 

 

Codul bunelor maniere astăzi, Aurelia Marinescu

 

Pretutindeni în lume, cărțile care ne învață normele comportamentului civilizat se bucură astăzi de un imens succes. Codul bunelor maniere astăzi nu face excepție: la douăzeci de ani de la apariție, s-a vândut în peste 300.000 de exemplare. Scris cu inteligență, deplin adaptat uzanțelor moderne occidentale și totodată celor românești, Codul este un veritabil bestseller național.

 

Atomic Habits, James Clear 

 

Inspirându-se din cele mai noi descoperiri din biologie, psihologie și neuroștiințe, James Clear a conceput un ghid ușor de asimilat, cu ajutorul căruia obiceiurile bune devin inevitabile, iar cele rele, imposibile. Învață: * să renunți la obiceiurile rele și să le păstrezi pe cele bune; * să eviți greșelile comise în general de cei care încearcă să-și schimbe obiceiurile; * să depășești lipsa de motivație și de voință; * să-ți dezvolți o identitate mai puternică și să crezi în tine însuți; * să-ți faci timp pentru noile obiceiuri (chiar și când viața o ia razna); * să-ți concepi un mediu care să favorizeze succesul; * să faci schimbări mici, ușoare, care oferă rezultate mari; * să-ți revii atunci când te abați de la drum; * și, cel mai important, cum să aplici aceste idei în viața reală… … și multe altele.

×