x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Adela Diaconu: ”Viața perfectă există doar în teorie”  

Adela Diaconu: ”Viața perfectă există doar în teorie”  

13 Feb 2018   •   14:31
Adela Diaconu: ”Viața perfectă există doar în teorie”  
Sursa foto: Mircea Popa Photography

Tenis, televiziune şi modă. Vă întrebaţi probabil care este legătura dintre cele trei domenii! Adela Diaconu a reuşit în ultimii 15 ani să îmbine cu succes iubirea pentru sportul alb cu profesia de jurnalist şi cu moda. Intr-o discutie purtata de Mihai Dragomir cu Adela Diaconu, realizatoarea tv i-a mărturisit: ’’Mereu vreau să realizez cât mai bine proiectele în care mă angrenez. Am avut norocul să cunosc de-a lungul evoluţiei mele profesionale şi personale oameni minunaţi, profesionişti în domeniile lor de activitate şi de la fiecare am învăţat ce este mai bun. Aceştia sunt exemplele şi valorile care trebuie promovate pentru ca tinerii să aibă de la cine învăţa”.Adela Diaconu a semnat un capitol în cartea ''Viața Altfel''  scrisă de Mihai Dragomir, consilier în nutriție, maestru al sportului, profesor, psiholog, antrenor, fitness specialist. Adela Diaconu și-a dorit ca în randurile sale, așternute pe hârtie, cititorii să descopere trăiri și adevăruri pe care cu siguranță majoritatea oamenilor le simt, dar ezită să le pună în practică.

 Viata are totul dar intr-o alta ordine, puteti parcurge gandurile Adelei despre rolul si menirea noastra in puzzle ul vietii, despre ce este fericirea si bucuria si ce este viata.

 Maestrul sportului romanesc, Mihai Dragomir, a intrebat-o pe Adela Diaconu daca există  viaţa perfectă, iar răspunsul vedetei a fost: ”Doar în teorie exista viaţă perfectă, dar putem aspira la perfecţiune. Ne putem apropia de viaţa perfectă dacă ştim să o ordonăm. La fel ca o casă aranjată şi îngrijită, dacă fiecare cameră este curată, nu are cum să nu fie în regulă. Se spune că nu există perfecţiune, noi tindem spre ea, chiar dacă se crede că e un defect, dar o viaţă organizată, curată, atrage binele. Fiecare tindem spre un ţel, avem dorinţe, vise, ne dorim diverse lucruri, perfecţiunea diferă în viziunea fiecăruia, dar dacă ştim să ne ordonăm viaţa ne vom apropia de perfecţiunea mult dorită în viaţă.

 Întrebată care este esenţa vieţii, Adela Diaconu crede: ”în era vitezei, a internetului, a comunicării şi trăirii virtuale a vieţii, s-a cam pierdut tocmai esenţa ei. Nu mai ştim să ne bucurăm de lucrurile simple, să simţim, să iubim, să apreciem natura cu anotimpurile ei, să fim buni fără să asteptăm nimic în schimb. Banii nu pot cumpăra sentimentele, iubirea, timpul, bunătatea. Esenţa vieţii este să nu uităm să fim oameni. Nu roboţi fără sentimente. I-aș sfătui pe oameni să nu se mai compare cu alţii. Chiar dacă unii par a avea o viaţă ca în filme, o carieră de succes, nu se ştie ce este în spatele acestei imagini. Poate compromisurile făcute pentru realizarea lor depăşesc limita pentru care un om cu caracter şi principii nu le-ar face. Construiţi şi lucraţi la visul vostru. Dacă vă doriţi ceva cu adevărat prin muncă şi perseverenţă se poate realiza. Fiţi un campion atât în viaţa profesională cât şi personală. Gândiţi pozitiv, nu invidiaţi, ajutaţi fără să aşteptaţi nimic înapoi iar viaţa voastră sigur se va îmbunătăţi”, spune Adela Diaconu. 

 

×
Subiecte în articol: Adela Diaconu Viața Altfel