x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Apariție nouă: ”Istoria secretă a asasinatelor planificate ale Israelului”, de Ronen Bergman

Apariție nouă: ”Istoria secretă a asasinatelor planificate ale Israelului”, de Ronen Bergman

23 Sep 2020   •   11:49
Apariție nouă: ”Istoria secretă a asasinatelor planificate ale Israelului”, de Ronen Bergman

Structurile israeliene de informații își apără cu gelozie secretele. Opacitatea aproape totală este protejată de un melanj complex de legi și protocoale, cenzură militară strictă și intimidarea, interogarea și acuzarea jurnaliștilor și surselor lor. Această carte încearcă să arunce lumină asupra unor operațiuni importante, reușite sau nereușite, care au modelat istoria Mossadului, dar și a altor organisme din comunitatea israeliană de informații.

Este ”Prima privire cuprinzătoare asupra asasinatelor sponsorizate de statul Israel”, după cum consideră Ethan Bronner, senior editor Bloomberg News.

RONEN BERGMAN este senior analist pe problem de politică și apărare la Yedioth Ahronoth, cel mai citit ziar din Israel, dar a scris și pentru New York Times, Wall Street Journal sau Newsweek. Susține frecvent conferințe pe teme de politică sau apărare la prestigioase universități din SUA și Europa. În cărțile lui de non-ficțiune tratează subiecte precum Războiul de Yom Kippur, corupția din cadrul Autorității Palestiniene sau conflictul cu Iranul.

×