x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Bebeluşul tău nu poate citi; fă-o tu pentru el!

Bebeluşul tău nu poate citi; fă-o tu pentru el!

de Sebastian S. Eduard    |    16 Noi 2012   •   00:24
Bebeluşul tău nu poate citi; fă-o tu pentru el!
Sursa foto: Thinkstock

Astăzi vă recomandăm două volume despre bebeluşi. Pentru că tu, ca parinte, deseori de simţi ca un paraşutist aliat debarcat în Normandia. Ai idee cam ce trebuie să faci, dar nu ştii de unde vine pericolul...Ambele volume sunt apărute la Editura Corint.

Primul volum se numeşte "Alimentaţia diversificată a bebeluşului” (Gina Ford, Corint, 2012). Cartea vă oferă soluţii practice, programe de hrănire uşor de urmat şi reţete pentru micuţi, vă poartă prin diferitele etape ale diversificării alimentaţiei bebeluşului şi vă arată ce aveţi de făcut pas cu pas. De asemenea, lucrarea conţine o prezentare a alimentelor de la A la Z care trebuie incluse în alimentaţia micuţului, cuprinzând informaţii despre cumpărare şi depozitare, pregătire şi beneficii pentru sănătate. Lucrarea este un ghid complet în asigurarea necesarului zilnic nutritiv al copilului, un punct de sprijin pentru părinţii descurajaţi de perspectiva diversificării alimentaţiei bebeluşului.

Tot Gina Ford, cea mai vândută autoare britanică de cărţi destinate îngrijirii copiilor, ne propune "Cartea bebeluşului fericit” (Corint, 2012).  Lucrarea este concepută tocmai pentru a vă ajuta. Cu informaţii la zi, incluzând experienţa celor care vizitează site-ul autoarei şi a părinţilor care i-au cerut ajutorul, ediţia de faţă vă oferă sfaturi practice pentru a vă creşte copilul cu încredere şi calm. Soluţiile oferite de Gina Ford, expertă în îngrijirea copiilor, sunt simple, iar rezultatele se dovedesc uimitoare.
_______________________

Mai mult cu mai putin
În nicio altă epocă nu am putut rezolva atât de multe într-un timp atât de scurt. Totodată, în nicio altă epocă nu ne-am găsit atât de apăsaţi de informaţii şi sarcini, atât de încărcaţi de e-mailuri, lucruri de citit şi vizionat, atât de presaţi de incredibilele cerinţe ale vieţii noastre de zi cu zi. Pentru mulţi oameni din ziua de azi, munca înseamnă o serie nesfârşită de e-mailuri, ştiri şi solicitări, de telefoane şi mesaje instant, de documente, note şi dosare. Ziua începe cu un inbox plin de e-mailuri şi se încheie cu un inbox la fel de plin, şi fiecare dintre ele reprezintă o solicitare de informaţii sau acţiuni pe care nu avem timp să le îndeplinim. Suntem la capătul unui potop de informaţii, şi habar nu avem cum să reducem fluxul. Este stresant şi inutil. Iar dacă ne oprim puţin şi analizăm situaţia, ne dăm seama că nu aşa vrem să trăim.
Volumul "Mai mult cu mai ţuţin” (Leo Babauta) a apărut recent la Editura Publica.

×