x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Carte pentru copii, părinți și... turism

Carte pentru copii, părinți și... turism

de Diana Scarlat    |    01 Oct 2020   •   10:26
Carte pentru copii, părinți și... turism

Nordul județului Dâmbovița este una dintre zonele în care s-a făcut turism, în ultimul secol, în mod tradițional. Un concept cultural deosebit alătură lansarea unei serii de cărți pentru copii și promovarea agroturismului în județul Dâmbovița, printr-un eveniment cultural care va avea loc duminică, într-un cadru pitoresc, la Satul Prunilor, din comuna Pietroșița. Copiii de vârste diferite vor putea socializa, cu respectarea distanțării fizice impuse de pandemie, dar cu apropiere sufletească față de lectură, desen și cultura populară, familiarizându-se, în egală măsură, cu definiția agroturismului.

 

„Sophie și alte povestiri”, volumele I și II, se lansează duminică, 4 octombrie, într-un cadru care amintește de satul bunicilor. Evenimentul este un concept cutural în sine, care transpune povestea cărții în realitate și caută personajele reale din scriitură. Volumele „Primăvara la Bunica” și „Iarna la Bunica” sunt cărți de citit și de colorat, care se adreseză copiilor cu vârste între 4 și 10 ani. Poveștile scriitoarei Flori Rădulescu au efecte multiple asupra copiilor, de la stimularea creativității, prin invitația la a colora desenele din cele două cărți, până la educarea celor mici în spiritul tradițional al interacțiunii cu viața din mediul rural, cu prietenii, cu animalele, plantele și gospodăria tradițională a bunicilor. Fie că poveștile le sunt citite de părinți copiilor care încă nu pot citi singuri, fie că învață să citească și să coloreze folosind cărțile autoarei Flori Rădulescu, cele două volume lansate anul acesta sunt concepute astfel încât să stimuleze creativitatea și curiozitatea celor mici față de tot ceea ce-i înconjoară, în natură și în gospodăria tradițională românească.

 

Schimb de impresii și de experiență

 

Este o carte care se adresează, în egală măsură, copiilor din mediul rural și celor din mediul urban, care vor face un prim schimb de experiență cu ocazia lansării de duminică, din comuna Pietroșița, la Satul Prunilor. Primii 20 de copii care se vor înscrie la un concurs de citit, recitat și colorat vor primi cadou volumul al doilea din seria „Sophie și alte povestiri” - „Iarna la Bunica”. Atât cei mici, cât și cei mari vor avea ocazia să afle ce este agroturismul și unde pot fi regăsite locuri precum cele descrise în cărțile de povești. Reprezentanți ai industriei ospitalității, ai mass-media și ai autorității județene le vor spune, pe scurt, povestea turismului în Dâmbovița.

 

Cu ocazia evenimentului cultural de la Satul Prunilor, se lansează și proiectul „Asociația Pietroșița Reborn”, în curs de constituire, pentru promovarea valorilor culturale și turistice ale județului Dâmbovița.

×