x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Cărțile verii în colecția Fiction Connection

Cărțile verii în colecția Fiction Connection

de Magdalena Popa Buluc    |    01 Iul 2019   •   14:37
Cărțile verii în colecția Fiction Connection

Vacanța de vară a început și avem mai mult timp pentru pasiunile noastre. Pe plajă, sub umbrela și în timp ce ascultăm muzica valurilor mării, este cel mai potrivit moment să citim o carte. Dacă nu ajungem la mare, suntem siguri că și la munte, la răcoare și aer curat, este la fel de potrivit. Iată câteva sugestii de lectură din colecția Fiction Connection a Editurii Trei.

Colivia de aur de Camilla Lackberg

Traducere de Laura von Weissenberg

Pentru cei din jurul său, Faye pare să aibă totul. Un soţ perfect, o fiică adorabilă și un apartament de lux într-una dintre zonele cele mai elegante ale Stockholmului.

Dar amintirile întunecate din copilăria petrecută în Fjällbacka nu încetează să o bântuie și o fac să simtă că e tot mai captivă într-o colivie de aur.

Pe vremuri, Faye era o femeie puternică și ambiţioasă – înainte să-și dedice viaţa soţului său, Jack. Când acesta o înșală, întreaga lume a lui Faye se prăbușește și totul îi este luat. E complet distrusă și nu mai întrevede nicio speranţă, însă în cele din urmă se hotărăște să răspundă cu aceeași monedă și pune la cale o răzbunare cumplită.

Colivia de aur este un roman îndrăzneţ despre o femeie care a fost folosită și trădată, dar care a decis să-și ia viaţa în propriile mâini. O poveste dramatică despre minciună, izbăvire și răzbunare.

Dragoste și ură de Rhidian Brook
Traducere de Ciprian Șiulea

Acum o ecranizare de excepție de la Twentieth Century Fox – Consecințele
“Excelent, original, magistral. O poveste captivantă despre iubire, trădare și răzbunare, într-o lume sfâșiată de război.” - Literary Review

Hamburg, 1946. Mii de oameni rămân captivi în ceea ce se numește acum Zona de ocupație britanică. Însărcinat să supravegheze reconstrucția orașului ruinat și denazificarea localnicilor, colonelul Lewis Morgan primește o vilă superbă pe malul fluviului Elba, unde se va muta împreună cu soția sa, Rachel, și fiul lor, Edmund. Contrar uzanțelor, colonelul Morgan nu-i obligă pe proprietarul vilei, Stefan Lubert, și pe fiica lui să plece, ci insistă să locuiască împreună. În această atmosferă încărcată și claustrofobică, fiecare trebuie să se confrunte cu sine însuși pe măsură ce ostilitatea și durerea dau naștere la pasiuni nebănuite și trădări sfâşietoare.
Dragoste și ură este un roman cutremurător despre convingerile noastre cele mai puternice, despre dorințele noastre cele mai adânci și despre forța transformatoare a iertării.

Și vei găsi comoara din adâncul tău de Laurent Gounelle
Traducere de Diana-Alina Ene

Povestea începe în ziua când Alice, o femeie dinamică și îndrăzneață, se reîntâlnește cu Jérémie, prietenul ei din copilărie. Devenit între timp preot de țară, Jérémie îi mărturisește că e mâhnit de numărul mic de enoriași de la biserica lui.
Deși atee, Alice își propune să-l ajute cu metodele ei de specialistă în comunicare — inițiativă care o face să se adâncească în spiritualitatea creștinismului și a hinduismului, în taoism și budism, prilejuindu-i descoperirea unui adevăr universal tulburător. Un adevăr despre om și împlinirea lui, trecut sub tăcere de biserică și pierdut de-a lungul secolelor.
Emoționant și captivant, noul roman al lui Laurent Gounelle descrie un univers spiritual fascinant și ne revelează o altă dimensiune a existenței, în care omul se simte puternic, iar bucuria este o stare durabilă.
„Un roman inițiatic. O lectură surprinzătoare care cu siguranță vă va trezi conștiința.” - FemininBio

Omul care voia să fie fericit de Laurent Gounelle
Traducere de Diana Morărașu

Aproape de finalul vacanţei sale în Bali, Julian, profesor de şcoală generală, hotărăşte să viziteze un vindecător în vârstă pe nume Samtyang. Deşi nu suferă de nicio boală, Julian vrea neapărat să-l întâlnească pe înțelept, fie şi numai pentru că se bucură de o faimă internaţională. Diagnosticul lui Samtyang e de o simplitate dezarmantă: Julian este sănătos, dar… nefericit.
Posesor al unei înţelepciuni ce pare infinită, bătrânul lasă impresia că-l cunoaşte pe Julian mai bine decât se cunoaşte el însuşi. Iar lumina pe care o aruncă asupra vieţii lui îl determină pe profesorul cel nefericit să se angajeze în cea mai captivantă aventură: călătoria descoperirii de sine.
În timpul întâlnirilor cu Samtyang, pline de discuţii şi provocări ingenioase, Julian descoperă fricile şi credinţele false care îl fac să sufere. Cu ajutorul bătrânului maestru, tânărul ucenic dornic de iluminare descoperă cheia unei vieţi împlinite şi fericite.
“Omul care voia să fie fericit ne arată cât de uşor poate deveni realitate un lucru în care credem. O carte modernă şi accesibilă.” - Psychologies Magazine
“Laurent Gounelle ne face să înțelegem cât de importantă este descoperirea de sine.” - France Soir


Camera minunilor de Julien Sandrel
Traducere de Ela Negreanu

Louis are 12 ani. În dimineața în care voia să-i mărturisească mamei lui, Thelma, că s-a îndrăgostit pentru prima oară, ea nu este atentă la el, se gândește la altceva. Supărat și dezamăgit, băiatul își ia skateboardul și pleacă în grabă.
Când traversează strada fără să se asigure, un camion îl lovește în plin. Prognosticul doctorilor e sumbru. Dacă în patru săptămâni nu-și revine din comă, Louis va trebui deconectat de la aparate. Cuprinsă de disperare, Thelma se întoarce de la spital și găsește un carnet al fiului ei. În el, sunt notate toate „minunile” lui, adică toate experiențele pe care i-ar plăcea să le trăiască.
Thelma hotărăște să experimenteze tot ce-și propusese Louis și să-i povestească toate aceste „minuni”, în speranța că așa își va reveni din comă. Dar nu e tocmai ușor să trăiești visurile unui adolescent când ai aproape 40 de ani.
“Un roman despre adolescență, despre visurile copiilor și decepțiile părinților, dar și despre nevoia de a profita de clipa prezentă.” - TÉLÉ 7 JOURS

O viață fără sfârșit de Frédéric Beigbeder
Traducere de Doru Mareș

Personajul principal, Frédéric Beigbeder, este gazda unui chemical-show pe YouTube, unde își droghează la întâmplare invitații și le comentează reacțiile. Totul în direct, bineînțeles. Plictisit de emisiunea lui și confruntat cu bolile părinților care necesită spitalizare, vedeta YouTube se hotărăște că el nu va muri sau că măcar va reuși să-și amâne moartea niște zeci de ani. Prin urmare, va porni împreună cu fiica lui, o puștoaică de zece ani, într-o călătorie anchetă jurnalistică, prin toate centrele importante ale lumii în care geneticieni geniali se întrec să ne mențină tineri și... nemuritori.
“Excelent roman, O viață fără sfârșit își poartă cititorul prin cele mai sofisticate și ingenioase laboratoare ale lumii, care se întrec «să ucidă moartea». Frédéric Beigbeder amestecă aici viziunea narcisistă a unui bărbat trecut de prima tinerețe cu angoasele de tânăr părinte.” – La Libre Belgique

Femeia ascunsă de E.G. Scott
Traducere de Cornelia Marinescu

“Un debut electrizant, cu un final absolut imprevizibil.” – Booklist
Rebecca nu ştia că iubirea este posibilă până să-l întâlnească pe Paul, un bărbat însurat al cărui trecut e la fel de îndurerat ca al ei. Atraşi irezistibil unul de celălalt, cei doi sfârşesc prin a fi împreună, având sentimentul că sunt perechea perfectă.
Dar, douăzeci de ani mai târziu, secretele sumbre care i-au făcut să se apropie ajung să le distrugă căsnicia. Amândoi au aventuri, dar relaţia lui Paul cu ultima lui amantă scapă de sub control.
Ce urmează e un joc imprevizibil şi elegant de-a şoarecele şi pisica, o poveste tulburătoare despre infidelitate şi neîncredere, care te ţine în suspans, făcându-te să te întrebi cât de bine îţi cunoşti partenerul de viaţă.
“O saga maritală atât de sumbră, încât, prin comparaţie, Fata dispărută de Gillian Flynn pare povestea de dragoste a deceniului.” - Entertainment Weekly
 
Călăul de Daniel Cole
Traducere de Mihaela Doagă

De la autorul bestsellerului Ragdoll. Ultima ta zi

Inspectorul-șef Emily Baxter e încă profund afectată de cazul „Păpușa de cârpe“ și de dispariția prietenului ei, William Fawkes, zis Lupul. În ciuda ezitării sale de a se implica într-un alt caz înfiorător, e convocată la o întâlnire la New York cu agenții speciali Elliot Curtis de la FBI şi Damien Rouche de la CIA. Acolo, îi sunt arătate o serie de fotografii ce înfățișează o crimă care imită modul de operare al ucigașului în serie Lethaniel Masse, poreclit „Păpușa de cârpe“: un cadavru contorsionat într-o postură familiară, suspendat de Podul Brooklyn și având cuvântul MOMEALĂ scrijelit pe piept. Pe măsură ce presiunea din partea mass-mediei crește, lui Baxter i se cere să sprijine ancheta și să cerceteze scena unei noi crime, a cărei victimă are o altă inscripție pe piept – MARIONETĂ.
Crimele sunt tot mai macabre și mai ingenioase, în timp ce echipa de anchetatori e mereu cu un pas în urma criminalului. Singura lor speranţă este să afle pentru cine e MOMEALA, cum sunt alese MARIONETELE, dar, cel mai important, cine mânuieşte sforile.
“Cititorii care așteaptă senzații și mai tari decât în Ragdoll. Ultima ta zi nu vor fi dezamăgiți.” - Publishers Weekly
 “Un thriller care are toate ingredientele: un subiect inedit, personaje ușor atipice, crime brutale și un deznodământ surprinzător.” - www.criminalelement.com

 

 

×