x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Cea mai întunecată lună de Anna Todd, la Editura Trei

Cea mai întunecată lună de Anna Todd, la Editura Trei

de Magdalena Popa Buluc    |    29 Oct 2020   •   14:59
Cea mai întunecată lună de Anna Todd, la Editura Trei

Cea mai întunecată lună de Anna Todd, cel de-al doilea volum din seria STARS continuă povestea Karinei și a lui Kael.

Karina practică masajul terapeutic cu multă empatie pentru pacienții ei. Datorită meseriei sale, l-a cunoscut pe Kael, misteriosul soldat tocmai întors din Afghanistan.

După ce amiciția lor s-a transformat într-o relație de iubire pasională, fiecare s-a deschis în fața celuilalt, mărturisindu-și temerile și dorințele cele mai profunde. Kael a îndemnat-o pe iubita lui să-și înfrunte tatăl autoritar și manipulator, iar Karina, la rândul ei, l-a ajutat să depășească mai ușor amintirile dureroase de pe front.

Totuși, fără să vrea, Kael a făcut o greșeală: încercând să ordoneze un pic viața lui Austin, fratele Karinei, a aflat de hotărârea acestuia de a se înrola în Armată și a ales să nu-i dezvăluie nimic iubitei sale.

Consecințele pentru relația lor au fost dezastruoase, iar Kael încearcă acum să repare lucrurile. Deși vrea să pară de fier, Karina duce o luptă înăuntrul său. Va avea ea puterea de a șterge trecutul? Totodată, o descoperire neașteptată legată de cea mai bună prietenă a ei o bulversează…

Cea mai întunecată lună este o rețea fin alcătuită de celebra autoare americană, în care se întrepătrund multe teme — traumă, anxietate, singurătate, nesiguranță, familii, dragoste, căutarea iubirii —, dar și comentarii sociale — relația toxică dintre armată și politică. Cartea este asemeni unei sticluțe în care se află un parfum foarte puternic. “Am vrut să discut despre lucruri care chiar se întâmplă; n-am vrut să scriu despre un băiat care cunoaște o fată, se ceartă, se împacă, fac sex, merg mai departe și toată lumea e fericită”, a declarat Anna într-un interviu acordat în exclusivitate Editurii Trei.

Autoarea a mai precizat că în Cea mai întunecată lună, dar și în următorul volum al seriei, vom regăsi cel mai mult din viața ei, a familiei și a prietenilor săi apropiați. “Documentarea” despre Tulburarea de stres post-traumatic (PTSD) este reprezentată de cei peste opt ani în care a fost alături de soțul său și de alți prieteni întorși din războaiele purtate de SUA. Tatăl Karinei este “model din viața reală; nu este din familia mea, dar am o prietenă al cărei tată a fost în armată foarte multă vreme. Am cunoscut de-a lungul timpului câțiva oameni de felul ăsta și toți au același tip de personalitate, ca să fiu sinceră, iar când ești în armată așa de mult e destul de greu să nu fii așa. Iar Karina seamănă mult cu mine”, a adăugat Anna Todd.

„Todd e cel mai important fenomen literar al generaţiei sale.” – Cosmopolitan

„Anna Todd reușește să te facă să țipi, să plângi, să râzi, să te-ndrăgostești și să te așezi cu genunchii la gură... AFTER este o serie pe care n-ai voie s-o ratezi — dar pregătește-te să simți și acum emoții pe care nu credeai că ți le poate aduce o carte.” - Fangirlish

 

Anna Todd este autoarea seriei AFTER, bestseller New York Times. A fost dintotdeauna o cititoare împătimită și a început să scrie pe Wattpad, AFTER devenind seria cea mai citită de pe această platformă. Ediția tipărită a apărut în 2014. Seria AFTER a fost publicată în peste 30 de limbi, a fost vândută în peste 8 milioane de exemplare în întreaga lume și este #1 bestseller în Italia, Germania, Franța și Spania.

În prezent, Anna locuiește în Los Angeles, împreună cu soțul ei.

O găsiți la AnnaTodd.com, pe Twitter la @imaginator1d, pe Instagram la @imaginator1d și pe Wattpad ca Imaginator1D.

La Editura Trei au apărut ambele volume din seria Landon Gibson – Nimic mai mult și Nimic mai puțin, toate romanele seriei AFTER: După ce ne-am întâlnit, După ce ne-am certat, După ce ne-am îndrăgostit, După ce am găsit fericirea, Înainte de noi, primul roman din seria STARS – Cele mai strălucitoare stele –, precum și cartea Surorile Spring.

Paramount Pictures a cumpărat drepturile de ecranizare pentru AFTER, iar Anna Todd este coproducător al filmelor After. După ce ne-a întâlnit și După ce ne-am certat, care s-au bucurat de succes internațional.

×