x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Copiii. Manual de folosire

Copiii. Manual de folosire

de Sebastian S. Eduard    |    02 Noi 2012   •   00:21
Copiii. Manual de folosire
Sursa foto: Thinkstock
Două volume vin în ajutorul părinţilor care vor să ştie mai multe despre copii lor.
Primul, apărut la Humanitas, este "Cum devenim părinţi mai buni”, un ghid celebru, care porneşte de la ideea că nu e suficient să ne iubim copiii ca să-i educăm bine – trebuie să învăţăm "meseria de părinte". O "meserie" sintetizată în această carte în cele 50 de probleme cu care ne confruntăm cel mai des ca părinţi şi soluţiile lor practice. De exemplu:Tândăleala, Crizele de nervi, Răspunsurile obraznice, TV-mania, Notele proaste, Mofturile la mâncare.

Problemele privesc copiii de 3-4 până la 12-13 ani. Soluţiile sunt verificate, funcţionează. Manualul e sistematizat, concis şi are un ingredient care n-ar trebui să-i lipsească nici unui părinte: umorul.

Al doilea volum se referă la educaţia adolescenţilor. "Cum să fii părinte bun pentru adolescenţi” (Editura Trei) îl are ca autor pe Michael Hammond, un psihoterapeut american din Salem, statul Oregon, specializat în probleme de căsătorie şi familie. Adolescentul tău îţi face tot mai multe probleme? Chiuleşte de la şcoală, te minte, bea şi fumează sau s-a înhăitat cu vreo gaşcă dubioasă? Cu o experienţă bogată în consilierea de familie, psihologul Michael Hammond propune părinţilor îngrijoraţi câteva instrumente practice prin care să poată îndrepta comportamentul rebel al adolescenţilor. De la certurile din casă şi dificultăţile şcolare până la probleme mai grave, precum consumul de droguri sau furtul din magazin, pentru toate există o soluţie. Sistemul de metode propus de autor poate schimba în mod vizibil purtarea adolescentului în mai puţin de două luni.
_______________________

O nouă strategie

Dr. Nicholas Perricone, autor de bestselleruri New York Times, ne prezintă nutrigenomica, o nouă şi puternică strategie pentru menţinerea unui ten frumos şi a unui corp sănătos, cu o înfăţişare tinerească, indiferent de vârstă. Cel pe care Vogue îl consideră unul dintre primii patru dermatologi din Statele Unite ale Americii are o audienţă imensă, care include multe dintre cele mai frumoase chipuri ale lumii.

Urmând programul remarcabil, dar simplu, pe care dr. Perricone îl prezintă în "Vewşnic tânăr”, veţi învăţa cum să opriţi acţiunea genelor responsabile pentru îmbătrânire şi să stimulaţi acţiunea genelor care vor reîntineri tenul ridat şi vor înlătura grăsimea corporală.

În centrul acestei cărţi se află o nouă şi captivantă ştiinţă: nutrigenomica şi expresia genelor. Cu viziunea sa inovatoare, dr. Perricone a aplicat această ştiinţă cu scopul de a reduce ridurile şi de a transforma tenul într-unul suplu, fin şi strălucitor. Programul propus de el va şterge pur şi simplu anii de pe chipul şi corpul dumneavoastră, vă va îmbunătăţi sănătatea şi vitalitatea şi va intensifica limpezimea gândirii.

×